‘De Eilanden van de Rijzende Zon’: een nieuwe wereld opent de deuren in Pairi Daiza

Julie Docsterd,
14-05-2024
Pairi Daiza heeft op 10 mei zijn negende wereld geopend, en op die manier zijn aanbod uitgebreid met een plek die gewijd is aan de schoonheid van Japan.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Pairi Daiza (@pairidaizaofficial)

Een ambitieus project voor de 30ste verjaardag van het park

Naar aanleiding van zijn 30ste verjaardag heeft Pairi Daiza ‘De eilanden van de Rijzende Zon’ ingehuldigd. De nieuwe plek in het park is bijna een hectare groot en betekent een investering van 1,9 miljoen euro. De inhuldiging werd bijgewoond door de Japanse ambassadeur in België, wat het belang van het project onderstreept.

Een onderdompeling in de Japanse archipel

Het concept voor ‘De Eilanden van de Rijzende Zon’ werd bedacht en verwezenlijkt door Guy Vandersande, de hoofdbotanicus van het park. Met meer dan twintig jaar ervaring met de Japanse archipel heeft Vandersande een ruimte gecreëerd die niet zomaar een Japanse tuin is, maar een echte weergave van het Japanse landschap. “Deze wereld is geen Japanse tuin op zich. Het is een reproductie van de landschappen die je in Japan kan zien,” legt hij uit.

Een ontdekkingstocht op de vier eilanden

De tentoonstelling nodigt je als bezoeker uit om de vier belangrijkste eilanden van Japan te verkennen: Hokkaido, Honshu, Kyushu en Shikoku. Elk van deze eilanden wordt hier vertegenwoordigd met zijn eigen specifieke klimaat, vegetatie en fauna, wat een meeslepende en leerrijke ervaring biedt. “Dit is misschien wel de eerste keer ter wereld dat Japan wordt weergegeven in de vorm van zijn eilanden, als een geografische kaart,” voegt Vandersande toe.

Een stevig succes

Met 2,3 miljoen bezoekers per jaar blijft Pairi Daiza zijn attracties uitbreiden en diversifiëren. ‘De Eilanden van de Rijzende Zon’ zijn een aanvulling op een reeks populaire themawerelden zoals ‘The Kingdom of Ganesha’ en ‘The Land of the Cold’, waardoor het park een must is voor liefhebbers van natuur en wereldculturen.