Het bekendste schip van België wordt vernieuwd!

Julie Docsterd,
05-05-2023
De Mercator ondergaat een volledige renovatie die in mei 2023 start voor een periode van een jaar. Dit legendarische schip, dat de wereldzeeën heeft bevaren, verwelkomt jaarlijks vele bezoekers in Oostende.

De eerste fase van de werkzaamheden start in mei, met het verwijderen van de masten en het renoveren van het hele touwwerk met blokken. Het gespecialiseerde bedrijf dat verantwoordelijk is voor deze werkzaamheden zal de houten ra’s verwijderen om ze te vervangen door stalen exemplaren: “De stalen ra’s hebben exact dezelfde look als de huidige houten ra’s, en werden gekozen door het erfgoedagentschap. De stalen ra’s zijn ook perfect om het schip opnieuw onder zeil te zetten, mocht dit gebeuren“, zegt de stad Oostende.

De totale kostprijs van de werken bedraagt 500.000 euro en de Stad Oostende krijgt financiële steun van het erfgoedagentschap om deze renovatie uit te voeren. Om de veiligheid van de werklui te garanderen, sluit de museumboot zijn deuren van 1 tot en met 7 mei, maar bezoekers kunnen het werk in uitvoering ontdekken via een fototentoonstelling die op de kade zal worden opgezet.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Sean Stelr (@sean_zamora_popzero)