Het cijfer van de dag: 4 miljoen!

4,15 miljoen! Dat is het aantal toeristen dat de kleine en grote musea van de hoofdstad bezocht. Nu de beperkingen naar aanleiding van de gezondheidscrisis achter de rug zijn, komen toeristen uit eigen land en het buitenland terug toegestroomd.

Jean-Paul Remy

De cijfers voor 2022 zijn dus een stuk beter dan die van 2021, met zijn 2.650.000 bezoekers. Deze toename met 56% is “opmerkelijk”, zegt de VZW, ook al blijft het totale aantal bezoeken lager (-16%) dan in 2019.

De vooruitzichten voor 2023 zijn veelbelovend, “ook al blijven er grote uitdagingen voor de toekomst,” tempert de organisatie de verwachtingen. Eén van de obstakels is dat stijgende kosten de financiële balans van musea bedreigen. Bovendien “valt nog te bezien hoe de oorlog in Oekraïne en de daaruit voortvloeiende internationale economische situatie zich zullen ontwikkelen,” voegt Brussels Museums toe.

In de lente van dit nieuwe museumjaar verwelkomen de Nocturnes van 13 april tot 18 mei elke donderdagavond liefhebbers van de late uurtjes, terwijl de Museum Night Fever op 21 oktober een herhaling van het concept biedt in de herfst.

De zomer wordt dan weer verfrissend met de opening van Belgian Beer World in de Beurs op 1 juli. Tijdens alle seizoenen zou de hoofdstad ook heel wat liefhebbers van Art Nouveau moeten aantrekken, want 2023 staat in Brussel in het teken die stijlstroming. Met een speciale pas kan je verschillende pareltjes van de hoofdstad ontdekken, waaronder het Maison Hannon en het Hotel van Eetvelde, die hun deuren openen voor het grote publiek.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆