Het Lichtfestival van Gent wordt meer hightech dan ooit!

Judith Witters,
20-12-2023
Om de drie jaar dost de stad Gent zich uit in feesttenue voor het Lichtfestival. De editie 2024 verwelkomt daarbij een heel wat nieuwe technologieën.
lights gent
Martin Corlazzoli - Martin Corlazzoli - stad gent

Om de drie jaar hult Gent zich in een feestelijke gloed tijdens het Lichtfestival. Het is een gratis evenement dat dankzij de vele lichtinstallaties van lokale en internationale kunstenaars de nacht omtovert tot een feeëriek decor met daarnaast ook een verrassend spektakel bestaande uit eerder bovennatuurlijke en eerder originele structuren. Op die manier kan je de mooie stad Gent ontdekken in een ander… licht.

lights gent
Martin Corlazzoli - Martin Corlazzoli - stad gent

Maar we zitten nu eenmaal in de 21ste eeuw, en dus zullen op dit evenement ook nieuwe technologieën zoals artificiële intelligentie en drones hun opwachting maken. Het programma voor deze zesde editie is voorgesteld en belooft boeiender te worden dan ooit. Één van de internationale kunstenaars die uitgenodigd zijn om hun lumineuze werken te tonen is de Spaanse SpY. Zijn creatie wordt getoond op de Schipperskaai en vormt het pronkstuk van dit Lichtfestival.

lights gent
Martin Corlazzoli - stad gent

Een andere aanrader is de installatie die voorgesteld wordt door de Europese Ruimtevaartorganisatie, en gebruikmaakt van ‘augmented reality’ om te tonen hoe satellietbeelden ons helpen in het dagelijkse leven. Het Gentse bedrijf Fisheye heeft een kaartweergave bedacht die morsecode en ruimtebeelden combineert. Tot slot stelt Drone Racing Flanders een unieke installatie voor in samenwerking met de Gentse brandweer. Van 31 januari tot 4 februari kan je als bezoeker nog veel meer installaties en constructies bewonderen. De route zal maar liefst 32 etappes tellen, die je op eigen houtje of met een gids kan verkennen.

 

Meer info: visit.gent.be