Het wordt binnenkort gemakkelijker om een Uber-chauffeur te vinden bij de luchthaven

Julie Docsterd,
17-04-2023
Goed nieuws voor gebruikers van Uber: het Amerikaanse bedrijf gaat ritten vanuit een aantal luchthavens vergemakkelijken.

Een van de grootste moeilijkheden die je tegenkomt wanneer je aankomt in een luchthaven, is dat je niet goed weet waar je precies naartoe moet wanneer je beroep doet op een taxidienst als Uber. De leader op dat vlak heeft dat goed begrepen en heeft daarom besloten om een reeks nieuwe functionaliteiten te lanceren waarmee de zoektocht naar een voertuig bij aankomst in de luchthaven vergemakkelijkt wordt. “Het doel van Uber is om je te helpen overal te geraken zonder moeite. Daarom zijn we blij een reeks nieuwe producten te kunnen aankondigen waarmee je ervaring op de luchthaven vlotter zal verlopen dan ooit”, legt het bedrijf uit.

De nieuwe instructies, die al beschikbaar zijn op meer dan 30 bestemmingen ter wereld, zullen gebruikers doorheen de luchthaven gidsen en gemakkelijker begeleiden van de aankomsthal naar het punt waar ze opgepikt zullen worden door de chauffeur die ze vlak ervoor besteld hebben. Bij de eerste Amerikaanse luchthavens die deze nieuwe functie aanbieden zitten de drie belangrijkste van New York (John Fitzgerald Kennedy, La Guardia en Newark) en de luchthavens van Los Angeles, San Francisco, Atlanta, Boston en Miami. In de rest van de wereld zijn de luchthavens van Bangalore, Londen, Parijs, Madrid, Melbourne, Mexico en Rome al betrokken.

Bijzondere functionaliteiten

Nog een nieuwtje aangeboden door Uber: dankzij een update zullen de files voelbaar verminderd kunnen worden, net als de wachttijd voor chauffeurs aan de kant van de weg. Binnenkort volgt er een nieuwe functionaliteit waarmee de wandeltijd naar de bagageband geschat zal worden, alsook het ideale moment om een chauffeur op te roepen nadat je van het vliegtuig bent gestapt, zodat je minder tijd verliest.