Le Domaine de Chevetogne: voor totale ontspanning

Julie Docsterd,
14-05-2023
In het hart van Wallonië, tussen Ciney, Rochefort en Marche vormen 600 hectare weiden, bossen en bossen een groene long die ons uitnodigt tot een zuurstofkuur, totale ontspanning en herbronning. Ideaal om even los te koppelen van de dagelijkse hectiek...
WBT - Denis Erroyaux

Langs de kilometerslange gemarkeerde paden wandel je en ontdek je de wonderlijke omgeving om jezelf in staat te stellen je hoofd vrij te maken en je lichaam te ontspannen, jezelf terug te vinden of gewoon te genieten van de gezellige momenten.

Het Domaine de Chevetogne trekt zo’n 450.000 bezoekers per jaar aan, die verleid worden door de diversiteit aan formules en panorama’s die worden aangeboden. Op dezelfde dag kunt u zowel genieten van de recreatieve activiteiten waarvoor het park al meer dan vijftig jaar bekend is, als genieten van de natuur of de rustgevende activiteiten in het midden van het bos. “Deze mix is de originaliteit van het domein, het is een troef die we elke dag een beetje meer waarderen”, legt Elise Honnay uit, de communicatiemanager van een site die meer dan ooit trots is op zijn ongelooflijke rijkdom.

WBT - Denis Erroyaux

Natuur, rcreatie en leuke activiteiten blijven de drie pijlers van een gebied groter dan het Vorstendom Monaco! “We hebben al een tijdje het gevoel dat iedereen steeds hartelijker verlangt naar de natuur. In de afgelopen maanden hebben we nieuwe wandelpaden gecreëerd (tussen 1 en 13 km), waarmee je delen van het bos kan ontdekken waar bezoekers zich tot nu toe niet spontaan waagden, met meer geheime, wildere en nog vredigere plaatsen. Bloemrijke weiden, gebieden met gedifferentieerde natuur, ongerepte natuurgebieden werden talrijker. We hebben ook net nieuwe picknickplaatsen ingericht, nog dichter bij de waterpartijen”, zegt Elise Honnay. “In Chevetogne kom je de dieren nog tegen. Dat vergt wat stilte, geduld, een beetje geluk, maar het is best mogelijk. De natuurlijke tinten van het landgoed worden steeds krachtiger en zijn inspirerend langs de wandelgebieden, waterpunten, vijvers en thematische tuinen. Onze expliciete wens is ook om op termijn een echt natuurgebied te creëren. »

Bezoekers worden ook uitgenodigd om de natuur te ontdekken via recreatieve activiteiten die de reputatie van de site hebben gemaakt. De speeltuinen, sport-, recreatie- en cultuurgebieden blijven net zo divers als voorheen.

De Ferme des petits, ontworpen door Benoît Poelvoorde en net herontwikkeld voor nog meer veiligheid, le Bout du monde, la Mine d’or, de vlakte van elfen en dwergen, voetbalvelden en multisportterreinen, minigolf, kano’s, romantische bootjes, verblijven in Classe de Forêt,  de musea NEM (Nature Extraordinary Museum) en MhIN (Natural History Museum), de Hervé Bazin-tuin, eenhoorns of medicinale planten, om nog maar te zwijgen van de prachtige beukhaag,… zijn enkele voorbeelden van niet te missen plekken en animaties.

WBT – Denis Erroyaux

“Het motto van het park blijft “We droomden ervan en we deden het”. Het Domaine de Chevetogne komt uit de verbeelding van de kindertijd, het is synoniem van creativiteit en spontaniteit”. Chevetogne blijft de grootste speeltuin van het land, in een natuurlijke omgeving die zijn troeven met steeds minder bescheidenheid en meer en meer openhartigheid onthult. Laat je verleiden en breng een bezoek!

www.domainedechevetogne.be

Chevetogne in enkele cijfers

600 hectare vlaktes, weiden, bossen en bossen

100 werknemers in het hoogseizoen, waarvan de meesten tuiniers zijn

15 thematuinen, in een gerespecteerde en onderhouden natuur

13 speeltuinen

5 horecazones (Les Rhodos, L’Aquarium, La Pause de Noé, Le Héron en La Taverne du Bout du Monde)

4 soorten accommodatie (hotel, huisjes, gîtes en boshuizen)

2 musea (NEM en MhiN)

2 zwembaden (toegankelijk vanaf 27 juni)