Luchthaven Antwerpen stijgt op: hier zijn de nieuwe bestemmingen!

Julie Docsterd,
26-10-2023
Na een complexe "Covid"-periode lijkt de luchthaven van Antwerpen eindelijk te kunnen ademen...
Ross Parmly

De Luchthaven Antwerpen kende een succesvolle zomer, vooral dankzij de toevoeging van twaalf zomerbestemmingen, twee meer dan de vorige zomer. Deze nieuwe routes betreffen voornamelijk Tenerife (Spanje), Antalya (Turkije) en Heraklion (Kreta). De introductie van deze bestemmingen is mogelijk gemaakt door de aankoop door TUI fly van drie nieuwe Embraer E195-E2 vliegtuigen, die meer capaciteit bieden om aan de groeiende vraag van passagiers te voldoen.

Luxair en ASL Fly Executive sluiten zich aan bij het avontuur

Naast TUI fly dragen ook andere luchtvaartmaatschappijen bij aan de uitbreiding van het bestemmingenaanbod. Sinds 16 januari 2023 biedt Luxair vier wekelijkse vluchten aan tussen Londen-Stad en de luchthaven van Antwerpen. Naast de vluchten naar Ibiza biedt ASL Fly Executive in het winterseizoen van 2023 elke woensdag vluchten van de luchthaven Antwerpen naar Innsbruck aan. Er zijn ook vluchten naar Alicante en Bolzano, volgens de officiële website van de luchthaven van Antwerpen.

Naar een veelbelovende toekomst

De uitbreiding van het bestemmingenaanbod is een sterk signaal van de hernieuwde dynamiek van de Antwerpse luchthaven in de post-pandemische periode. Met luchtvaartmaatschappijen die bereid zijn om te investeren in nieuwe routes, ziet de horizon er rooskleurig uit voor de luchthaven, die nu al de vruchten plukt van deze innovaties met recordaantallen passagiers in de zomer van 2023.