Met je baby op vakantie: 5 fouten die je niet mag maken

François Piette,
14-11-2022
De komst van een baby gooit je leven helemaal overhoop. Je ritme verandert en je zegt vaarwel aan je oude leven. En kan je nog op vakantie?
Vacancesweb.be

Natuurlijk kan je op vakantie! Een baby hebben, houdt niet in dat je niet meer op reis kan. Wat je anderzijds wél moet doen, is je op een andere manier organiseren. Hier zijn alvast 5 fouten die je niet mag maken.

1. Ver reizen

Ver reizen met een baby is geen aanrader. Niet met de auto maar ook niet met een vliegtuig. Ideaal is dat je bestemming maximum 4 uur van thuis verwijderd is. Vermijd ook de bergen (hoog en koud) en het zuiden, waar je kleine het weleens te warm zou kunnen hebben.

2. Het jezelf ter plekke moeilijk maken

Opteer voor een alleenstaand logement, indien mogelijk uitgerust met al wat je het leven makkelijker kan maken (een hoge stoel, een babybed…). Alvast beter dan het zelf te hoeven vervoeren!

3. “We kopen het daar wel”

Alles hangt een beetje van het logement af (zie hierboven). Vergeet de essentiële zaken zeker niet zelf mee te nemen: natte doekjes, fopspeen, dekentje… maar natuurlijk ook kleren, crèmes, alles om je baby te verschonen, een thermometer, een kit voor eerste hulp, speelgoed… Wie een babyslaapzak vergeet, kan een grote trui gebruiken.

4. Het ritme van je baby niet respecteren

Plan je uitstapjes op het slaapritme van je baby. Akkoord, je zal toegevingen moeten doen maar het zal je vakantie er ook een pak aangenamer en minder stressvol op maken. En wie zegt er nu neen tegen ontspannende wandeltochtjes met de babykoets?

5. Stressen!

Het uiteindelijke doel van een vakantie is ontstressen zodat je je batterijen weer kan opladen. Probeer dus steeds kalm te blijven, je zal je baby maar ook jezelf er een plezier mee doen. Verloopt iets niet zoals gepland? Geen paniek, je bent op vakantie…