Natuurwonder: de terrasvormige rijstvelden van Banaue

François Piette,
03-12-2023
Laten we samen afdalen in de groene wereld van de terrasvormige rijstvelden van Banaue, een schouwspel van eeuwenoude landbouw.

De terrasvormige rijstvelden van Banaue op de Filipijnen zijn een opmerkelijk voorbeeld van de landbouwkundige vaardigheden van de Ifugaos, een inheems volk. Deze structuren, meer dan 2.000 jaar geleden gecreëerd, getuigen niet alleen van de aanpassing van de mens aan de natuur, maar ook van zijn respect en begrip van de lokale ecosystemen.

Een adembenemend landschap

Deze terrassen, die zich uitstrekken over steile hellingen, bieden adembenemende uitzichten. Het levendige groen van de rijstvelden, in contrast met de blauwe lucht en/of de mistige contouren van de bergen, creëert een levendig en veranderend schilderij gedurende de seizoenen. Dit natuurlijke spektakel is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor kunstenaars, fotografen en andere influencers.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Flo Piano (@floreana_12)

Een symbool van duurzaamheid

De terrasvormige rijstvelden zijn niet alleen mooi; ze zijn ook een symbool van duurzaamheid. Ze illustreren hoe generaties Ifugaos hun land hebben bewerkt door een complex en efficiënt irrigatiesysteem te creëren dat tot op de dag van vandaag nog steeds functioneert.

Drie onmisbare ervaringen

1. Een wandeling door de terrassen: Te voet de rijstvelden verkennen biedt een totale onderdompeling in dit unieke landschap, waardoor de complexiteit en de schoonheid van deze structuren begrepen kunnen worden.

2. Ontmoeting met de Ifugaos: Bezoek de lokale dorpen en treed in contact met de Ifugaos om hun rijke cultuur en rijstgerelateerde tradities te ontdekken.

3. Het Tungo- of Tungul-festival: Deze traditionele festivals bieden de gelegenheid om te zien hoe de Ifugaos hun oogsten en cultureel erfgoed vieren met dans, muziek en rituelen