Natuurwonder: roze zandstranden

François Piette,
29-11-2023
Ontdek de unieke charme van roze zandstranden, een magisch natuurwonder.

Roze zandstranden ontlenen hun unieke kleur aan een mix van koraal, schelpen en micro-organismen genaamd foraminiferen, die, wanneer ze worden gebroken en vermengd met het zand, de kenmerkende roze tint creëren. Die stranden bieden niet alleen een adembenemend landschap, maar vertegenwoordigen ook een fragiel en kostbaar ecosysteem.

Droombestemmingen

Onder de meest beroemde bestemmingen om deze stranden te bewonderen, vinden we Harbour Island in de Bahama’s, Elafonissi op Kreta en Komodo in Indonesië. Elk van deze bestemmingen biedt een unieke ervaring, waarbij de pracht van de natuur wordt gecombineerd met rijke lokale culturen.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par cretamylove (@cretamylove)

3 must-visit toeristische trekpleisters

1. Harbour Island, Bahama’s: Met zijn Pink Sands Beach biedt dit eiland de perfecte tropische ontsnapping, met kristalhelder water dat ideaal is om te duiken en te snorkelen.

2. Elafonissi, Kreta: Dit Griekse strand, bereikbaar via een korte wandeling door ondiep water, is een paradijs voor degenen die op zoek zijn naar rust en natuurlijke schoonheid.

3. Komodo, Indonesië: Naast zijn roze zandstrand staat het eiland Komodo bekend om de komodovaranen, wat een uniek avontuur op het land en in de zee biedt.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par cretamylove (@cretamylove)