Ontdek deze majestueuze gebouwen op een steenworp van België!

Florence Brigode,
21-02-2023
In het Franse departement Oise vertellen de oude stenen geweldige verhalen over lang vervlogen tijden, die je met plezier zal ontdekken! Er zijn onnoemelijk veel religieuze gebouwen en majestueuze kastelen in dit departement. Zo kan je er bijvoorbeeld niet minder dan drie kathedralen ontdekken, en dat is heel bijzonder!
Senlis – Cathédrale Notre Dame Xavier Renoux - Oise Tourisme

In Noyons vind je de oudste, in Beauvais de grootste en in Senlis de meest contrastrijke. De vele abdijen zijn ook getuigen van de macht van de streek vroeger: denk maar aan de abdij van Saint-Germer-de-Fly en de koninklijke abdijen van Moncel en Chaalis. Beiden werden ze gebouwd tussen de 12de en 14de eeuw, en je kan in elk bijzondere kenmerken ontdekken die je zonder twijfel zullen ontroeren. De kastelen van de Oise zijn net zo geweldig als de mensen aan wie ze onderdak boden: Henri d’Orléans, Napoleon III en Louis d’Orléans, om er maar enkele te noemen.

Domaine de Chantilly Elsa & Cyril

Het Château de Chantilly is verrukkelijk mooi: van de magische tuinen tot de grandioze appartementen, alles is er betoverend. Maar het Château de Compiègne moet daar niet voor onderdoen: ook dat is schitterend, en bovendien gelegen in een betoverende omgeving. Het Château de Pierrefonds kan dan weer doorgaan voor een echt sprookjeskasteel en zal je met zijn enorme omvang weten te verbluffen. Ook andere bouwwerken zijn een bezoekje waard, zoals donjon van Vez. Dit is overduidelijk een link tussen de Middeleeuwen en de moderne tijd, met een aanbod van duizend jaar aan kunst en geschiedenis. En dat is nog maar een stukje van de lange lijst van prachtige bouwwerken die je overal in de Oise kan ontdekken, iets wat we je zeker kunnen aanraden! Je moet je gewoon overgeven aan de geheimen die ze je in het oor kunnen fluisteren.

ONTDEK HIER DE MOOISTE BOUWWERKEN VAN DE OISE