Ontdek Louvain-la-Neuve met Florence op een andere manier

Ontdek Louvain-la-Neuve met Florence op een andere manier

Jean-Paul Rémy

Het afgelopen weekend was er echt één om in te kaderen: samen met mijn beste vriendin had ik een verblijf geboekt in een chambre d’hôtes tussen onze twee woonplaatsen in. Het was al zo lang geleden dat we nog eens samen een moment beleefden met onze respectievelijke partners. We besloten af te spreken in de buurt van Louvain-la-Neuve. Een knipoog naar onze studententijd. En een moment van speelsheid. Eerste halte: het Hergé-museum: 3 verdiepingen, 8 tentoonstellingszalen, 80 originele illustraties, voorwerpen, maquettes, films: er valt genoeg te beleven. Het is een groot genot om dit universum te ontdekken en te herontdekken: de strips en tekenfilms van Kuifje waren mijn kinderdromen. De audiogids maakt het je makkelijk. Ik heb onder andere geleerd dat Bobbie de bijnaam was van de vriendin van Hergé toen hij een tiener was. Een grappig detail. Ik kwam ook te weten dat Kuifje meer dan 15 jaar voor Armstrong voet zette op de maan: ik had altijd in mijn hoofd dat het andersom was. Ik loop al jaren langs dit museum zonder er ooit binnen te wandelen. Maar bij deze is die fout rechtgezet!

Musée Hergé Atelier Christian ePortzamparc

Daarna besloten we om de Totemus te ervaren in Louvain-la-Neuve. Het was een kans om hoekjes van de stad te ontdekken die we nog nooit hadden bezocht. Ik laat me graag op sleeptouw nemen tijdens deze wandelingen: mijn vriend had de leiding. Ik hoefde alleen maar zijn instructies op te volgen en zijn raadsels op te lossen. We hebben veel gelachen: een wandeling met een goed humeur is een geweldige manier om te herbronnen!

dimensions m
dimensions m Vivan Hertz

Aan het eind van de dag lag het gastenverblijf ‘Dimensions M’ in Corbais op ons te wachten. De kamers losten de verwachtingen in. Voor onze vrienden: hout en uitzicht op een kleine hangende tuin. Voor ons: glad beton en een klein privéterras. Ik was dol op de vloerverwarming – wat een genot om uit bed te springen. Voor ‘s avonds boekten we de table d’hôtes: verwend worden is zo leuk!

De volgende dag sprongen we na een vorstelijk ontbijt op de fiets. Dimensions M is een gastenverblijf met het label ‘Bienvenue vélo’ en de RV10 fietsroute tussen Brussel en Namen passeert op minder dan een kilometer van het huis. Voor mij was het puur genieten: hoe lang was het geleden dat ik met mijn vriend had gefietst? We lieten de mannen even voorsprong nemen, zodat we elkaar onze verhalen konden vertellen. En om te giechelen als kleine meisjes. We zagen mooie dingen onderweg. En dan heb ik het niet alleen over de kuiten van mijn vriend, maar ook over natuur-, architectuur- en brouwerfgoed… het lag allemaal op onze route. Een heerlijke duik in Waals-Brabant. We hebben onszelf beloofd dat we er binnenkort nog eens op uittrekken met z’n vieren: als het drukke leven het toelaat!

Gastenverblijf ‘DIMENSIONS M’

Het huis ligt in Corbais en er zijn 5 slaapkamers te huur. Alles is hier modern, elegant en verfijnd. De eigenaars hebben hun huis ontworpen in een resoluut hedendaagse stijl.

dimensions M vivian hertz

Elke kamer zet een ander materiaal in de schijnwerpers: hout, beton, marmer, koper of arduin.

Het is een ecologisch verantwoord huis niet ver van heel wat bezienswaardigheden: Villers-la-Ville, Gembloux, Waterloo, Waver, La Hulpe…

Dimensions M beschikt over het label ‘Bienvenue vélo’ en biedt daardoor ook een veilige ruimte om de batterijen van je e-bike op te laden.

Het HERGÉ Museum

In het centrum van Louvain-la-Neuve ontdek je alles over het leven en werk van Hergé! Het museum gewijd aan het universum van Kuifje en Bobbie biedt ook tijdelijke expo’s rond het stripthema.

Musée Hergé Laurie Antocicco

De ‘Musée Hergé‘ audiogids-app kan je voor de start van je bezoek downloaden: je hoeft hem alleen maar ter plaatse te activeren. Geen smartphone? Dan is er een audiogids beschikbaar. Behalve op de eerste zondag van de maand, dan is de toegang gratis maar de audiogids niet beschikbaar.

Ook goed om weten is dat je met de VISITWallonia.be pas 20% korting krijgt op de toegangsprijs.

Er is ook een café-restaurant waar je een hapje kan eten na je bezoek: leuk!

Totemus 

Moeten we je deze geolocatie-app nog leren kennen? Er zijn vandaag zoveel mensen die er gebruik van maken!

totemus

Je hoeft enkel de app te downloaden en de Totemus-zoektocht te kiezen die je het meest aanspreekt. De app is beschikbaar voor heel Wallonië en sinds kort ook in Frankrijk.

Je verzamelt ‘Toteez’ in ruil voor kortingen bij musea, escape games en andere plekken om te ontdekken.

RESERVEER NU DEZE OVERNACHTINGSPLEK

VIND EEN ANDER GASTENVERBLIJF

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆