Onze tips voor een weekend met de kinderen in de Oise!

Florence Brigode,
22-02-2023
De Oise is een ideale bestemming voor je stam. Sensatie, emotie, ontdekking: alles is mogelijk!
SYLVAIN_CAMBON

Découvrez ici les meilleures activités en famille

Kinderen zullen een bezoek aan het Parc Astérix en het park Mer de Sable ongetwijfeld weten te waarderen. Galliër of goudzoeker: aan jou de keuze! Attractieparken zijn hoe dan ook een vaste waarde.

Met een glimlach ontdekken ze de kastelen van Chantilly, Compiègne en Pierrefonds. De audioboeken en bezoekersgidsen werden helemaal uitgedacht voor hen en er worden verschillende spelletjes aangeboden waarmee je een ludieke blik werpt op de geschiedenis. Als ze zin hebben in sport, ga je naar het Chédevillepark. Te midden van een natuurreservaat beoefen je ludieke en gekke activiteiten. Er is zelfs een Explore Game mogelijk. Nog een groene wereld waarin je kinderen zich zullen uitleven: de moestuin van de prinsen. Een fantasierijk universum waar ze hun verbeelding de vrije loop kunnen laten.

Als ze nieuwsgierig zijn om iets nieuws te leren, neem ze dan mee naar de Cité des Bateliers. Ze leren er meer over het leven van de “watermensen”. Leuk en aantrekkelijk. Ze zullen maar al te graag wandelen over de kaaien langs het kanaal: de didactische geluidskiosken werden voor hen bedacht! Het Musée du Nacre zal hen ook plezieren: het werk van knopenmakers en kunstdraaiers zal geen geheimen meer hebben voor hen. De spellen van Maison de la Pierre zullen hen ook weten te bekoren: ze gaan er op bezoek in ondergrondse steengroeves en krijgen er een initiatie beeldhouwen! We hebben het al gezegd: de hele familie zal genieten van een weekendje in de Oise!

Meer weten