Onze wandelinspiratie op een weelderige plek op minder dan 3 uur van Brussel!

Florence Brigode,
24-02-2023
In de Oise maak je prachtige uitstappen! 128.000 hectare aan rijk en uniek natuurlijk erfgoed dat je op verschillende manieren kan ontdekken.

Ontdek hier de mooiste groene wandelingen

L’Oise_France ©Allwrite

Je kan het bos van Compiègne met de fiets ontdekken! Er lopen namelijk heel wat fietspaden door: die van Compiègne naar Pierrefonds zal je zeker weten te bekoren. Je kan kiezen voor de 2 EuroVelo in de Oise (de groen weg Londen-Parijs en de Scandibérique). Je fietst er tussen steeds wisselende en prachtige decors en ontdekt er een weg vol indrukwekkend erfgoed.

Zin in meer gekte?

Ga dan op ontdekking in de “Vallée de l’Automne” aan het stuur van een mythische Peugeot 103. Op de bromfiets ontdek je de landelijke vallei die zich uitstrekt langs de Automne, een kleine rivier in de Oise. Ook te paard is Oise mooi: op je Henson-paard slenter je bijvoorbeeld langs het bos van Chantilly. Ervaren ruiter, ontdekkingstocht, prinselijke dag… Aan jou de keuze!

Als je gewoon even op het gemak wil wandelen, ga dan naar de meren van Coemlles (in het Regionaal Natuurpark van de Oise). Te voet in de stilte ontmoet je de ongelooflijke fauna van dit vogelparadijs. Een romantische plek waar de natuur heerst. Het panoramisch uitzicht vanop de Mont-Sainte-Hélène is het startpunt van een andere mooie wandeling. Elk hoekje van dit natuurpark zal je weten te betoveren. Een boottocht is nog een bijkomende originele manier om je te ontspannen en de fauna en flora op de oevers van de Oise te observeren. Wat je ook kiest, de natuur van de Oise ontvangt je met open armen!

Ontdek hier de mooiste groene wandelingen.