Op de luchthaven van Frankfurt heb je binnenkort geen paspoort meer nodig!

De luchthaven van Frankfurt in Duitsland is bezig met de uitrol van een 100% biometrisch parcours voor reizigers.

Vanaf dit jaar zullen reizigers die via de luchthaven van Frankfurt (15de grootste luchthaven ter wereld op basis van het aantal reizigers dat er langskomt) reizen de verschillende controles (registratie, veiligheid, boarding) kunnen doorlopen zonder hun fysiek paspoort te moeten boven halen.

Een wereldpremière!

Om deze revolutie in de kleine wereld van reizen door te voeren, werkt de Duitse luchthaven samen met de bedrijven SITA en NEC, twee experten in biometrische identificatietechnologie. Zij hebben een parcours uitgewerkt, bestaande uit verschillende stappen waarbij telkens het gezicht en de ogen gescand worden. Het einddoel is om de doorgang voor de reizigers vlotter te maken en toch een optimale veiligheid te garanderen op de luchthaven.

Deze revolutionaire technologie zal beschikbaar zijn voor al de luchtvaartmaatschappijen op Frankfurt. Van de registratie aan een automatische paal of aan het loket tot aan de automatische deuren van de security en de boarding: dankzij de technologie zullen reizigers van alle maatschappijen sneller de verschillende etappes kunnen doorlopen door gewoon hun gezicht te scannen.

Merk op dat reizigers die geen gebruik wensen te maken van dit systeem zullen kunnen kiezen om zich op de klassieke manier te registreren bij een agent aan de registratieloketten.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆