Op weekend met Florence: bed & books, een andere manier van ontspannen

Florence Brigode,
04-09-2023
Florence neemt ons mee op weekend voor totale deconnectie in de ‘Temps de Livresse’, een ‘Bed & Books’ waar ze een origineel en bijzonder leuk verblijf boekte met haar dochter. Van boek naar boek, verhaal naar verhaal en pagina naar pagina… samen beleefden ze literaire avonturen om vervolgens op ontdekkingstocht te trekken in het centrum van Namen.

Voor ze opnieuw in de schoolboeken duikt, beslisten mijn dochter en ik om onszelf nog een pauze cadeau te doen, door ons helemaal in onze gezamenlijke passie te storten, boeken! Een online zoektocht leverde de ideale locatie op: ‘Le Temps de Livresse ’, een Bed & Books in een landelijke gîte in het bijzonder charmante dorpje Saint-Marc, vlakbij Namen. Alles is er op maat gemaakt van wie verliefd is op boeken en ontspanning. Ondergedompeld in totale rust om de buitenwereld even helemaal te vergeten en ons over te geven aan onze favoriete boeken en ook totaal onverwachte exemplaren. Kortom, totale deconnectie, en tijd om de licht vergeelde pagina’s te beroeren van de boeken die er te vinden zijn en een uitlaatklep te zoeken in de zovele meeslepende verhalen.

copyright temps de livresse 1.jpg
Temps de livresse.

Goed om weten: als je er in Augustus bent, mis dan zeker niet de ‘Brocante de Temploux ‘ op zaterdag 19 en zondag 20 augustus. Deze brocantemarkt, de grootste van het land, trekt ook een internationaal publiek aan met een unieke sfeer! Er door de straten wandelen. Leuke koopjes zoeken. Ongewone objecten ontdekken. Lekker smullen aan één van de vele eetkraampjes. Lachen, delen, herinneringen creëren… dat is de essentie van deze bijzondere brocantemarkt.

NIET TE MISSEN ACTIVITEITEN

Kabelbaan en bezoek aan de Citadel van Namen

Tourisme a Namur
Tourisme a Namur - Denis Closon

 

Een ritje van 4 minuten op de kabelbaan neemt je in alle rust, balancerend tussen hemel en aarde, mee naar de Citadel van Namen. Eens daar, kan je deze bijzondere getuige van de geschiedenis ontdekken en genieten van adembenemende vergezichten op de stad en de omringende landschappen.

Théâtre Royal de Namur

In het hart van de Waalse hoofdstad vind je het ‘Théâtre Royal de Namur’, het Koninklijk theater, een niet te missen plek voor de liefhebbers van cultuur. Met zijn rijke en gevarieerde programmatie, gaande van theater tot dans, maar ook muziek en circus, is er altijd wel iets te beleven in dit magnifieke gebouw uit de 19de eeuw.

Belfort van Namen

Met zijn hoogte van meer dan 20 meter is het Belfort van Namen, dat ook wel de ‘Tour Saint-Jacques’ genoemd wordt, een opvallende getuige van de militaire architectuur uit de 14de eeuw. Neem de tijd om dit als UNESCO Werelderfgoed beschermde monument te bezoeken en zijn fascinerende geschiedenis te ontdekken.

Brocante in Temploux

Mis de grootste brocantemarkt van het land niet, die elk jaar plaatsvindt in augustus. Met meer dan 1.500 exposanten, verspreid over een lengte van 6 km, vind je hier zonder twijfel unieke schatten. De feestelijke sfeer, de animatie in de marge en de kans om uren lang te snuisteren, zowel overdag als ‘s nachts, maakt van deze brocantemarkt een niet te missen afspraak.

Le Temps de Livresse

copyright temps de livresse 3.jpg
Le temps de livresse.

In het vreedzame dorpje Saint-Marc vind je Le Temps de Livresse , de perfecte plek voor wie houdt van lezen. Deze landelijke gîte, die inspiratie put uit het Scandinavische design, biedt een sereen kader waarin je volledig kan deconnecteren van de buitenwereld, en je onderdompelen in een indrukwekkende variatie aan boeken. De ideale plek om te herbronnen, elkaar te ontmoeten en leuke momenten te delen met een boek in de hand.

Reserveer nu dit verblijf

Trouver un autre hébergement à Namur