Parijs in de strijd tegen bedwantsen voor de Olympische Spelen

Julie Docsterd,
23-01-2024
De hotels in Parijs bundelen hun krachten in de strijd tegen bedwantsen voor de Olympische Spelen! Ontdek de maatregelen voor een verblijf zonder ongedierte.
punaise
adobe

Met de naderende Olympische Spelen van deze zomer roepen veel Parijse hotels gespecialiseerde bedrijven in om bedwantsen op te sporen en te bestrijden. Dit initiatief is bedoeld om de verspreiding van deze plaag te voorkomen en vooral negatieve recensies op reserveringssites te vermijden!

Proactieve inspecties en kosten

Sébastien Pizzocaro, medeoprichter van een bedrijf dat speurhonden gebruikt, legt uit dat preventieve controles worden uitgevoerd om vroege besmettingen te detecteren voordat er massaal toeristen arriveren. De kosten voor het inspecteren van een kamer bedragen ongeveer 30 euro. Als er bedwantsen worden gedetecteerd, wordt stoombehandeling gebruikt om ze te verwijderen.

De Olympische Spelen, gepland van 26 juli tot 11 augustus, gevolgd door de Paralympische Spelen van 29 augustus tot 8 september, zetten druk op hotelaccommodaties om een gezonde en gastvrije omgeving te waarborgen.

Toenemende meldingen in Frankrijk

Afgelopen zomer werden bedwantsen vaak gemeld in Frankrijk, niet alleen in hotels maar ook in treinen, bioscopen en andere openbare plaatsen. Naar schatting werd tussen 2017 en 2022 11% van de Franse huishoudens getroffen door deze plaag.

Kenmerken van bedwantsen

Bedwantsen voeden zich met menselijk en dierlijk bloed en verstoppen zich in afgesloten ruimtes zoals bedden of meubels. Ze zijn bestand tegen de meeste insecticiden, waardoor vaak de hulp van professionals nodig is om ze uit te roeien.