Het Pays de Charleroi, ontdek het onverwachte!

Julie Docsterd,
26-05-2024
Met zowel stedelijke als landelijke plekken heeft het Pays de Charleroi onmiskenbare toeristische troeven. Met drie UNESCO-erkenningen, musea van internationale faam, een gevarieerd aanbod aan horeca en talloze mogelijkheden om te winkelen en en te wandelen, is deze regio een tussenstop waard.
Charleroi
Leslie Artamonow

Bezoek de musea

Zoals het Fotografiemuseum, het Bois du Cazier, een UNESCO-site die de collectie van het Glasmuseum herbergt, het Museum voor Schone Kunsten, het Centrum voor Wetenschapscultuur, dat wetenschappen uitlegt aan de jongsten, en het Maison de la Poterie, dat de meesters van het pottenbakken van vroeger en nu in de schijnwerpers zet.

Charleroi
Leslie Artamonow

Geniet van de frisse buitenlucht op het platteland

Wandel of fiets op de paden van onze dorpen, maak een reis naar de Napoleontische tijd met de folkloristische marsen van Gerpinnes, ontdek Napoleons kamer in Fleurus en de pottenbakkerij in Bouffioulx, bezoek het Magritte-huis in Châtelet, dans op het Django Jazz Festival in Pont-à-Celles of proef wijn in Montigny-le-Tilleul.

Charleroi
Leslie Artamonow

Voor liefhebbers van het ongewone

Ontdek het Pays de Charleroi door terrils te beklimmen of gigantische Streetart-muurschilderingen in het stadscentrum of langs de Samber te bewonderen, neem deel aan een Totemus-schattenjacht in Aiseau-Presles, Bouffioulx, Châtelet, Charleroi, Farciennes, Fleurus en Gerpinnes.

cm-tourisme.be