Plantentuin Meise: inhuldiging van twee nieuwe serres!

Julie Docsterd,
10-04-2023
De Plantentuin van Meise heeft op 1 april 2023 twee nieuwe serres ingehuldigd: de “Mediterrane kas” en het “Nevelwoud”. De herinrichting van het Plantenpaleis, die meer dan 20 jaar geleden gestart is, is zo eindelijk afgerond.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Plantentuin Meise (@plantentuinmeise)

De Mediterrane kas bestaat uit terrassen gemaakt van kalksteen uit de Bourgogne en vormt een leefomgeving voor plantensoorten die in warm en droog klimaat kan overleven. Er zijn meer dan 1.000 soorten planten in te vinden.

Het Nevelwoud is gemaakt om de omgeving van een hoogtebos na te bootsen, waar stijgende warme lucht en dalende koude lucht elkaar raken en een permanente nevel veroorzaken. Het Nevelwoud bestaat uit kasseien uit Diegem en oude leistenen uit de kerk van Humbeek en geeft zo de rots- en bergachtige omgeving van de planten weer. De serre bevat meer dan 1.000 soorten planten, ingedeeld per continent rond een kunstmatige rots van zeven meter hoog, waaruit verschillende watervallen stromen.

Ontwikkeling en realisatie van de serres

Zoals voor het merendeel van de serres in de plantentuin, werd het project uitgetekend en gerealiseerd door de werknemers.

Bezoekers kunnen vanaf nu deze twee nieuwe tuinen ontdekken en meer dan 1.000 plantensoorten observeren, met bloemen doorheen het hele jaar. Marc Reynders, wetenschappelijk beheerder van de tuinen, is trots op de het teamwerk dat de afgelopen twee decennia getoond werd om deze twee nieuwe serres te bouwen.