Raadsel van de ring van 750.000 euro gestolen uit het Ritz opgelost: de schuldige zal niet naar de gevangenis gaan!

Julie Docsterd,
15-12-2023
Het Ritz in Parijs is zonder twijfel een van 's werelds meest prestigieuze etablissementen... behalve wanneer een klant er een ring ter waarde van 750.000 euro verliest!
ritz paris
adobe

Het Ritz, een van de meest luxueuze hotels in Parijs, was het toneel van een ongewoon verhaal. Begin december meldt een Maleisische zakenvrouw die Parijs bezoekt de verdwijning van een diamanten ring die ze in haar hotelkamer had achtergelaten. De geschatte waarde is 750.000 euro. Er wordt alarm geslagen, en een onderzoek wordt snel gestart door de Brigade de Répression du Banditisme (BRB).

Tegen alle verwachtingen in vindt het mysterie twee dagen later zijn oplossing wanneer de ring door de beveiligingsagenten van het Ritz wordt gevonden in een stofzuigerzak! Het hotel heeft zich uiteraard verontschuldigd en heeft de zakenvrouw drie extra nachten aangeboden…

Met de vondst van de ring wordt het onderzoek dat was geopend wegens diefstal “wegens gebrek aan overtreding” gesloten door het parket van Parijs. Genoeg stof voor een van de vele kerstfilms?