Sicilië: top 5 van de mooiste dorpen

Julie Docsterd,
15-06-2023
Als grootste eiland in de Middellandse Zee staat Sicilië bekend om zijn rijke geschiedenis, gastronomie, buitengewoon erfgoed en adembenemend mooie dorpen. We hebben de vijf meest opmerkelijke dorpen geselecteerd!
Samuel Ferrara

De geschiedenis van het eiland is zo oud en complex dat het de stempel draagt van de meeste mediterrane volkeren. Dat maakt het tot een van de belangrijkste Europese erfgoedlocaties die elk jaar door miljoenen toeristen worden bezocht. Terwijl velen zich beperken tot Palermo (de hoofdstad van het eiland) en Catania (aan de voet van de Etna), zijn er ook prachtige dorpen en kleine steden die je niet mag missen als je “la Trinacria” bezoekt.

Noto

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par @nao_ph__

Als UNESCO-werelderfgoed is Noto een must-visit bestemming voor liefhebbers van de Italiaanse barokstijl. Kerken, kloosters, aristocratische residenties en zelfs majestueuze paleizen zullen bezoekers betoveren met hun pracht. De gebouwen zijn voornamelijk gebouwd met lokale kalksteen die een schitterende gouden kleur krijgt wanneer de zon op zijn hoogtepunt staat!

Modica

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Angelo (@il_galota)

Labyrintisch en gelegen tegen een bergflank, beloont Modica met glans de inspanningen van degenen die het bezoeken. De gebouwen en kerken uitgehouwen in de rots bieden een fascinerend uitzicht, met een rustgevend uitzicht op de weelderige natuur rondom de kleine stad. Je kunt onder andere de kathedraal San Giorgio of de kerk San Pietro bezoeken. Modica is ook de Siciliaanse hoofdstad van chocolade, met een prachtig museum gewijd aan dit lekkernij!

Cefalù

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Cefalu,Sicily (@cefalu.sicily)

Op slechts een halfuur met de trein van Palermo wordt de badplaats Cefalù beschouwd als de meest chique van Sicilië. Het heeft meer te bieden dan alleen zwemmen en zonnebaden. Deze kuststad staat ook bekend om haar romaanse kathedraal, middeleeuwse oude stad, archeologisch museum en lokale keuken die uiteraard rijk is aan zeevruchten. Voor een adembenemend uitzicht trek je stevige schoenen aan en beklim je de Rocca die uitkijkt over Cefalù!

Ragusa

Op een klif van ongeveer 550 m hoog, ligt het rustige dorp Raguase, als een eiland te midden van vegetatie. Het is verdeeld in twee gebieden: het bovenste deel, de oude stad, herbouwd na een verwoestende aardbeving in 1693, en het lagere deel, de moderne stad genaamd Ibla, die kort daarna op een plateau werd gebouwd. Het oudste gedeelte is bezaaid met kerken en prachtige barokke gebouwen die het een betoverende charme geven!

Levanzo

Sicilië beperkt zich niet tot barokke steden en dorpen. Het eiland kan je ook verrassen met plaatsen die doen denken aan… Griekenland! Dat geldt voor Levanzo, gelegen tegenover Trapani op een klein eiland. Dit dorp herbergt mooie kubusvormige huizen met witte gevels en kleurrijke luiken. Je kunt onder andere de Grotta del Genovese bezoeken, waar prehistorische gravures en rotsschilderingen verborgen liggen!

Villa met privé zwembad voor 12 personen

Toscane

Huis/Villa

Kamers

12 Personen

200.00 m2

€ / week

min nachten

Landhuis met zwembad en zeezicht Casa Brizzi

Le Marche

Huis/Villa

Kamers

11 Personen

190.00 m2

€ / week

min nachten

Zeilcruise op de Star Flyer van Rome naar Rome 9D/8N

Latium

Cruise

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

San Teodoro 4* met autoverhuur

Sardinië

Verblijf

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Club Esse Shardana 4* met huurauto

Sardinië

Verblijf

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Club Esse Cala Bitta 3* met huurauto

Sardinië

Verblijf

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Het Pelican Beach Resort & Spa 4* - Alleen voor volwassenen

Sardinië

Verblijf

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Club Coralia Castelsardo Resort 4*

Sardinië

Club

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten