Thailand: ga niet meer naar daar om wiet te roken!

Thailand plant om het gebruik van cannabis te beperken tot medische doeleinden! Dat betekent een behoorlijke ommekeer in het beleid.

bangkok
Braden Jarvis

Thailand staat op het punt om zijn cannabiswetgeving te herzien, een initiatief dat het einde betekent van een beleid dat als vooruitstrevend of… atypisch wordt beschouwd in Azië, waar drugsgebruik doorgaans streng wordt bestraft.

Inderdaad, de minister van Volksgezondheid heeft aangekondigd dat de regering van plan is om een nieuwe wet in te voeren die het gebruik van cannabis beperkt tot therapeutische doeleinden. Deze maatregel zal zeker veel stof doen opwaaien, want het land had in juni 2022 gestemd voor decriminalisatie! Destijds werd decriminalisatie gezien als een mogelijke steun voor toerisme en landbouw.

Een concert van Coldplay als oorzaak?

Als de regering zo snel terugkrabbelt, is dat ook deels te wijten aan een concert van Coldplay in Bangkok, waar fans “een geur van marihuana” hebben gemeld. Begrijp dat de meningen over de cannabiswetgeving nogal gepolariseerd zijn!

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆