The Crystal Ship: een origineel festival in Oostende

Julie Docsterd,
14-04-2023
Het street art-festival “The Crystal Ship” in Oostende is officieel gestart op 8 april 2023 onder leiding van burgemeester Bart Tommelein. Tijdens deze 8ste editie werden meer dan 20 nieuwe kunstwerken aan het parcours toegevoegd.

Voor deze gelegenheid hebben internationale en nationale kunstenaars artistieke installaties en muurschilderingen gecreëerd. Doorheen de verschillende edities worden er nieuwe werken toegevoegd aan die van het jaar ervoor, waardoor een groot parcours doorheen de stad ontstaat.

20 nieuwe muurschilderingen

Meer dan 20 muurschilderingen zagen dit jaar het licht, waarvan drie nieuwe werken van de Britse kunstenaar Mobstr. De Brusselse artiest Jaune heeft 10 muren versierd verspreid over de stad. Meerdere artiesten werden geïnspireerd door de geschiedenis van de stad.

Kunst toegankelijk maken voor iedereen

Dankzij deze kunstwerken wordt kunst toegankelijk voor iedereen. In de stad zijn zo’n 200 werken terug te vinden”, zegt Bart Tommelein. Het street art-festival “The Crystal Ship” helpt zo een divers publiek om kunst te ontdekken in al haar vormen in een stedelijk kader.

Het groeiende succes van het evenement getuigt van de wil van de organisatoren om stadskunst te promoten en te integreren in het erfgoed van de stad. De werken blijven tentoongesteld in de straten van Oostende zodat voorbijgangers en kunstliefhebbers ervan kunnen genieten.