Tokio heeft de grootste video-mapping ter wereld!

Julie Docsterd,
22-03-2024
De grootste permanente video-mapping vind je in Tokyo, in de hoofdzetel van het bestuur van de stad! En het is grandioos!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par まさ (@masa.h1018)

De indrukwekkende torens van het hoofdkantoor van de grootstedelijke overheid van Tokio bieden nu een nieuwe attractie: ‘s werelds grootste permanente ‘video-mapping’-installatie. Dat is officieel bevestigd door Guinness World Records! Deze nachtelijke lichtshow, die ‘Tokyo Night and Light‘ gedoopt werd, moet een nieuwe attractie worden die toeristen naar de Japanse hoofdstad lokt!

Met een reeks projecties, waaronder een zwerm vogels, traditionele motieven en iconische afbeeldingen zoals Mount Fuji, belooft de show een ongeëvenaarde visuele ervaring.

Een nieuwe attractie voor een kleurrijke stad

De twee torens van de grootstedelijke overheid staan midden in de bruisende wijk Shinjuku, en bieden al gratis een panoramisch uitzicht over de stad via de ‘observation decks’. Met deze show krijgen ze een nieuwe functie. Het initiatief maakt deel uit van het streven om ‘kleur toe te voegen‘ aan Tokio en meer bezoekers aan te trekken, zowel nationaal als internationaal, in een periode van herstel van het toerisme na de coronapandemie.