Top 4 haunted hotels in Europa voor de thrillseekers

Hotels staan in principe garant voor comfortabele en luxueuze overnachtingen. Onbezorgd genieten met je vriend of vriendin. Maar wat als je op het moment dat je het hotel binnenstapt een lichte bries langs je gezicht voelt, ramen en deuren beginnen te piepen en je vreemde geluiden hoort?

Vacancesweb.be

Er zijn nogal wat spookverhalen over spookhotels over de hele wereld. Geesten die verschijnen in oude vleugels van beroemde hotels of geesten die zich graag laten zien op foto’s. Wees gewaarschuwd. In onderstaande tekst een top vier van de engste haunted hotels in Europa.

Flanders Hotel – Hampshire Classic

Het Flanders hotel ligt in het centrum van Brugge, een stad met heel wat spoken en vele legendes. Het gebouw heeft een lange geschiedenis. Sommige delen van het hotel dateren uit 1304 toen het nog een dominicanenklooster was. In 1905 opende het Grand Hotel zijn deuren. De naam is inmiddels gewijzigd, maar de geesten zijn nog steeds aanwezig. Een aantal jaar geleden zag een helderziende gast twee vrouwen in historische kleding. De vrouwen liepen door het hotel en waren met elkaar aan het praten. Het verhaal gaat dat de geesten zussen zijn die de leiding hadden over het huishoudelijke personeel van het Grand Hotel. Eén ding is zeker; een betere roomservice ga je niet krijgen.

Vacancesweb.be

Kinnitty Castle Hotel

De beroemdste geest wordt de spookmonnik van Kinnitty genoemd en komt regelmatig met gasten of het personeel praten. Een aantal gasten zagen hem zo duidelijk dat ze dachten dat het een levend persoon was. Na een kort gesprek zweefde de monnik weg. Een aantal gasten konden hun ogen niet geloven: het was een geest! Deze praatgrage monnik is het vaakst te vinden in de Geraldine en Elisabeth kamer. Be prepared.

Vacancesweb.be

The Langham

The Langham hotel is het beroemdste spookhotel van Londen. Kamer 333 is de meeste bezochte kamer van de hoofdstad. Vele bezoekers hebben gemeld dat ze een Victoriaanse arts hebben gezien. Het gerucht gaat dat de Victoriaanse arts en zijn vrouw op huwelijksreis waren in Londen en een aantal nachten in The Langham hebben geslapen. De laatste nacht heeft de arts zijn vrouw op gruwelijke wijze vermoord en vervolgens zelfmoord gepleegd. Het schijnt dat de arts graag nachtelijke bezoekjes brengt aan kamer 333.
Is kamer 333 volgeboekt? Niet erg, er is nog een geest actief in The Langham. Deze geest schijnt een Duitse prins te zijn die zichzelf van het balkon heeft gegooid. De prins dwaalt door de muren van het hotel en bezoekt af en toe een kamer. Als de geest een kamer bezoekt wordt dat ervaren door gasten alsof er een koude wind door de kamer gaat.

Vacancesweb.be

Romantik Hotel Schloss Rheinfels

Romantik Hotel Schloss Rheinfels ligt in Goar in Duitsland. Het hotel heeft zijn eigen geest ronddwalen. Veel gasten melden regelmatig bijzondere ervaringen te hebben meegemaakt zoals het horen van voetstappen, dichtslaande deuren en foto’s met opmerkelijke lichtvlekjes. Dit zou moeten duiden op de aanwezigheid van geesten. Misschien kan je nog een selfie maken met de Romantik Hotel geest?

Vacancesweb.be

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆