Vulcania: een vulkanisch avontuur!

Julie Docsterd,
14-03-2024
Vulkanen zijn fascinerend en angstaanjagend. Ze tonen de kracht van de aarde en voeden de collectieve verbeelding, met beelden van creatie, verwoesting en hernieuwing. Maar wat zijn ze? Om dat te weten te komen, breng je een bezoek aan Vulcania, in de Franse Auvergne, om er een onvergetelijke ervaring te beleven die ontdekking en plezier met elkaar combineert.
Vulcania
Vulcania

Vulcania is een aan vulkanen, natuurverschijnselen en de aarde in de ruimte gewijd park dat uniek is in Europa. Vulcania biedt een perfecte mix van fun en ontdekkingen en belooft bezoekers een uitzonderlijk avontuur!

Ervaringen voor iedereen

Het park bevindt zich in het hart van de vulkaanregio van Frankrijk, de Auvergne, op slechts 20 minuten van Clermont-Ferrand. Een uitstap naar Vulkania belooft dag vol ontdekkingen: vulkaanuitbarstingen in de ‘Réveil des Géant’, aardbevingen in de Namazu achtbaan voor het hele gezin, shows en natuurlijk projecties van ongeëvenaard kwaliteit in het grootste planetarium van Frankrijk!

Vulcania
Vulcania

Een engagement voor de natuur

Vulcania, gelegen in het hart van een vulkanisch gebied dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is ISO 14001-gecertificeerd en toont daarmee haar inzet voor duurzaam toerisme met respect voor de natuur.

Voor de jongsten

Vulcania denkt ook aan de jongste bezoekers, met de ‘Cité des Enfants‘, de ‘Monde de Pitoufeu‘, het ‘Forêt des dragons‘ en nieuw voor 2024: ‘Contes et Légendes Volcaniques‘, met leuke en leerrijke ervaringen aangepast aan een jeugdig publiek.

Vulcania
Vulcania

Een goedgevulde kalender met heel wat aantrekkelijke aanbiedingen

Vulcania is toegankelijk van 20/03/24 tot 11/11/24 en je kan in enkele klikken je accommodatie met ontbijt + toegang tot het park boeken via de website vulcania.com.

Het kids-tarief is van toepassing tot en met 16 jaar, parkeren in het park is gratis en voor de tickets die je online boekt, betaal je een scherpe prijs.

Ideaal voor een verblijf in het hart van de vulkanen of als vakantiestopplek!

www.vulcania.com