Wallonië in de winter: onze ideeën voor activiteiten in de regen!

Nee, de regen hoeft geen rem op de fun te zijn! Er zijn genoeg activiteiten te doen: dus we trekken onze regenjas aan en gaan we op pad! Er zijn zoveel dingen te beleven in Wallonië, ongeacht het weer: musea, wellnessruimten, water- en recreatieparken...

WBT - Bhushavali Natarajan

Het Aquarium-Museum van Luik is een aanrader die het hele gezin zal plezieren! Een duik in het hart van het waterleven en de ontdekking van meer dan 150 diersoorten verspreid over vijftig bassins. Zo kan je in de “TréZOOr” -zaal tal van exemplaren van grote wetenschappelijke, historische of artistieke waarde observeren. En wat leuk is, is dat je entree je ook toegang geeft tot de tentoonstelling « Créatures EXTRAordinaires », la Maison de la Science en l’Embarcadère du Savoir. Het mag de hele dag regenen om hier alles gezien te hebben!

L’Archéoscope Godefroid de Bouillon laat je reizen in tijd en ruimte! Hier sta je in het hart van de eerste kruistocht, in de voetsporen van Godfried van Bouillon en zijn troepen. Een audiovisuele show die je zeker zal verleiden. De tijdelijke tentoonstellingen en het Klooster van de Sepulcrine laten toe om het plezier te verlengen en langer uit de druppels te blijven.

Archeoscope Godefroid de Bouillon

In Bergen kun je je badpak aantrekken: LAGO Mons piscine du Grand Large doet je de regen meteen vergeten. Het watercentrum voldoet aan de wensen van het hele gezin: zwembaden, glijbanen, snelle rivier, peuterbad en ontspanningsruimte … Een plek waar je plezier beleeft, ontspant en aan sport kan doen. Als je hier bent, vliegt de dag pijlsnel voorbij!

Ook in Louvain-la-Neuve is plezier gegarandeerd! The VEX is een virtual reality center om uitgebreid te testen. De virtuele ervaringen zijn ontelbaar en storten je in zeer gekke werelden. Bovendien kan je zelf het programma kiezen: special effects, multiplayer, crazy games of spannende steekspelen… Het is à la carte! Je vergeet meteen de regen die buiten valt!

In Les Bains de Dinant zal je het ook niet koud hebben: dit wellnesscentrum, dat uitzicht biedt op de Maas en de citadel, is ontworpen volgens de Chinese filosofie van de 5 elementen. Alles staat in het teken van absolute ontspanning. Een Romeins zwembad op 34 graden, infraroodsauna, Finse sauna, hammam, om nog maar te zwijgen van de ongelooflijke icefall en sunshower die je zeker moet proberen. Hier vergeet je het slechte weer meteen.

Ontdek hier al onze ideeën van uitstapjes bij regenweer

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆