Wallonië in de winter: welke activiteiten voor koppels?

Florence Brigode,
28-01-2023
Als je verliefd bent, hou je van de winter: nog meer redenen om aan elkaar te hangen tijdens het wandelen, beschutting te zoeken in een goed restaurant of in een bad duiken met bubbels. En Wallonië houdt van geliefden en aan leuke uitstapjes die je samen kan beleven, is er alvast geen gebrek. Een overzichtje, alleen voor jou!
WBT - Bruno D'Alimonte

Een cocoon-moment

Er zijn heel wat wellnesscentra in Wallonië, en dat doet deugd. Want het is van groot belang om je batterijen af en toe op te laden. Waarom trek je niet eens naar het Semséa-Wellnesscentrum, in Bois-de-Villers, in de provincie Namen? Verscholen in een charmante eeuwenoude boerderij, is het een unieke plek. Net als de holistische benadering van het centrum trouwens: je wordt op een persoonlijke manier volledig in de watten gelegd. De lichaamsbehandelingen en massages zijn echt een moment om te herbronnen. Een moment voor twee, vol genot.

Verwen je smaakpapillen

Abbaye van Val-Dieu in Aubel Carnetdescapades.com - Laurene Philippot

Ook de gastronomische plekjes zijn ongelooflijk: Wallonië is even gul als creatief. Als je daarvan wil genieten, ga dan naar de Abdij van Val-Dieu om een heerlijk biertje te drinken samen met je wederhelft. In het Pays de Herve, in de provincie Luik, kan je in een schitterend decor de stadia van de productie van Val-Dieu Blonde, Val-Dieu Triple en Val-Dieu Grand Cru ontdekken en een bezoek brengen aan het klooster van de abdij. Een heerlijk moment om met z’n tweetjes te beleven.

Een feeëriek kasteel!

WBT - Bruno D'Alimonte

Maar er zijn ook genoeg magische plekken om uit te kiezen in Wallonië, waaronder prinsessenkastelen, oninneembare forten en romantische ruïnes. Een bezoek aan het Château de Chimay in de provincie Henegouwen is een goed idee: de donjon en de torens zullen je in vervoering brengen. Net als de inkomhal, de portrettenkamer, de kapel en de wintertuin… De omgeving van het kasteel zal je zin geven om foto’s te maken van je schat. En dan ben je nog maar enkele stappen verwijderd van de Place de Chimay en zijn kerk: van die gelegenheid moet je profiteren!

Al wandelend?

Wandelingen en paadjes, die vind je overal in Wallonië. Het is zo’n mooie regio: er zijn duizend mogelijkheden. Waarom probeer je niet de wandeling in het Waals-Brabantse Villers-la-Ville? De grandeur van de abdij en het bos zijn het ideale decor voor een romantische wandeling! Van aan de ruïnes van de abdij ga je diep het bos in. Langsheen een kabbelend beekje trek je door bossen en weilanden. Bijna 10 km om te praten over liefde in het hart van de natuur.

Eerder een citytrip?

Quartier Latin - Reaktion

Als je de charme van Waalse steden verkiest, maak je geen zorgen: er is genoeg om uit te kiezen! Misschien kan je Marche-en-Famenne eens bezoeken? Deze stad in de provincie Luxemburg heeft zijn stadscentrum vernieuwd: winkels, restaurants, parken… er is genoeg te doen. En de kers op de taart is dat voetgangers er vaak koning zijn: in de hoofdstraat kan je onbekommerd hand in hand lopen. De karaktervolle gebouwen en steegjes nodigen uit tot dromen. Een geweldige plek om samen mooie momenten te beleven!

Ontdek hier al onze ideeën voor activiteiten als koppel