Wallonië krijgt zijn eerste lichtfestival deze winter

Je moet voortaan niet langer naar de hoofdstad of Vlaanderen om er te kunnen genieten van één van de lichtfestivals. Wallonië maakt zich immers op om het eerste evenement van die soort te verwelkomen op zijn grondgebied.

mons
visitMons - Daie

Één van de hoogtepunten van het eindejaarsseizoen is ongetwijfeld de kerstverlichting in de straten van steden en dorpen en de terugkeer van lichtfestivals. Tot nu toe moest je daarvoor naar Brussel, Antwerpen of Brugge reizen om ervan te kunnen genieten.

Maar het goede nieuws is dat er een lichtfestival aan zit te komen in Wallonië. De stad Bergen zal immers een soortgelijk evenement organiseren gedurende acht avonden. De culturele hoofdstad van Wallonië zal daarbij een stevige metamorfose ondergaan, met lichtinstallaties verspreid over een afstand van niet minder dan 3 km. Het evenement zal ook lokaal, nationaal en internationaal talent in de schijnwerpers zetten. Deze allereerste editie wordt een eerbetoon aan de poëzie en viert de 100ste verjaardag van het surrealisme.

Hoewel het volledige programma nog moet worden bekendgemaakt, doet de aankondiging al heel wat mensen watertanden om Bergen te (her)ontdekken, en het goede nieuws is dat de lokale autoriteiten hebben besloten om alles uit de kast te halen om bezoekers aan te trekken. In december kan iedereen genieten van de kerstfestiviteiten met ‘Mons Cœur en neige‘, de lokale kerstmarkt die zich uitstrekt van de Place Léopold tot aan de Grand-Place, langs het Parc du Beffroi en de Marché aux Herbes.

Het lichtfestival zal een stijlvolle afsluiter zijn van de feestdagen en loopt van 25 januari tot 28 januari en van 1 tot 4 februari 2024.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆