Winter in Wallonië: dit zijn de perfecte accommodaties voor gezinnen

Florence Brigode,
26-01-2023
Het is zo leuk om jezelf te trakteren op een ontspannende vakantie! En je hoeft niet eens ver te gaan: Wallonië ligt vol met prachtige accommodaties. Aarzel niet langer en boek hier een paar nachten! Gezinsaccommodaties zijn een ideale gelegenheid om er eens samen op uit te trekken: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Wij geven je een overzicht!
WBT - Olivier Bourgi

Op zoek naar comfort en licht? Ga naar de provincie Luxemburg en zet je koffers neer in een 4-sterren gîte in de buurt van La-Roche-en-Ardenne. Ardennes-étapes is een vaste waarde: een oude gerenoveerde boerderij met balken en stenen muren die voor de gepaste sfeer zorgen. Alles is hier aanwezig om u een aangenaam verblijf te bezorgen. Kicker, biljart, darts, open haard en een eigen badkamer voor twee van de vier slaapkamers. Een cocon die plaats biedt aan maximaal 9 personen!

Behoefte aan rust en ontspanning? Dat vindt u in de provincie Namen bij Le Puits Charmant. Dit charmante huisje, dat plaats biedt aan maximaal 4 personen, heeft een wellnessruimte die u zeker zal verrassen. Sauna, jacuzzi, inloopdouche… Ideaal om op te warmen na wandelingen. Een home cinema en een houthaard zullen u hier ongetwijfeld verrukken. Een ideale locatie om er even tussenuit te knijpen en te ontspannen!

Als u op zoek bent naar authenticiteit, ga dan naar de provincie Luik, in Pays de Herve. Daar wacht een gîte op de boerderij op u. In La Meule vindt u de rust van het plattelandsleven. Een bezoek aan de boerderij is zeker een must. Hier kunt u eieren en melk voor het ontbijt direct ter plaatse krijgen. Er zijn ook elektrische fietsen beschikbaar: een leuke manier om de omgeving te ontdekken.

Ook de Ferme des Saules is zeer authentiek. Deze accommodatie gelegen in Nijvel, Waals-Brabant, wordt aangeboden door Accueil Champêtre in Wallonië en gerund door een familie die traditioneel en biologisch witloof teelt. De eigenaar is een tuinder en teelt in zijn wilgentuin meer dan 30 soorten groenten. Een prachtige plek met maar liefst 9 kamers die plaats biedt aan maximaal 27 personen!

Wilt u liever in de stad verblijven? L’Hôte des Géants ligt in het historische centrum van Ath, in de provincie Henegouwen. Deze chambre d’hôtes, gevestigd in een herenhuis uit de 18e eeuw, is een rustige locatie in het hart van de stad. Charme, eigenheid, elegantie, … Van de verscholen tuin tot het houtwerk, alles zal u hier verleiden. De 4 slaapkamers zijn geschikt voor maximaal 8 personen: een perfecte manier om hier samen met anderen te verblijven met behoud van uw privacy. Er is een heerlijk ontbijt met zelfgemaakte jam voorzien, voordat u vertrekt om de regio te verkennen.

Ontdek hier alle accommodaties voor gezinnen

Bij basilicum in Oizy - Ardennen

Belgische Ardennen

Gite

Kamers

14 Personen

192.00 m2

€ / week

min nachten

Huis te huur in Chanly

Belgische Ardennen

Huis/Villa

Kamers

14 Personen

250.00 m2

€ / week

min nachten