Winter in Wallonië: dit zijn onze beste ideeën voor activiteiten!

Florence Brigode,
25-01-2023
De winter is in het land, maar dat weerhoudt ons er niet van om leuke familie-uitstapjes te plannen! Of u nu op zoek bent naar leuke, leerzame of sportieve activiteiten, alles is mogelijk. In Wallonië zijn er zoveel manieren om mooie momenten door te brengen! Dit is een mini-overzicht van de mogelijkheden...
WBT - Denis Closon

Liever wat cultuur?

Het Museum van de Kelten, gelegen in de Halle aux Foires in Libramont, vertelt u alles over het dagelijks leven van de Galliërs en Kelten: hier vindt u de ongelooflijke erfenis die ze hebben nagelaten! De archeologische opgravingen, gereconstrueerd voor uw ogen, zullen de kids zeker fascineren. Modules om zelf te doen, verhalen om naar te luisteren, een gastenboek om in te vullen …: hier zal u zonder twijfel een goede tijd hebben! En als u niet bang bent voor de kou, doe dan zeker de Keltische wandeling, die u meeneemt in de voetsporen van de Keltische origines van de regio!

Nog niets beslist?

Als u nog niet precies weet wat u wilt, ga dan naar Orbis aventures, in Luik. Escape games, immersieve ervaringen, gamesbar: er is voor ieder wat wils! En in een indoor avonturenpark is het natuurlijk altijd leuk, als het koud is! Fysieke uitdagingen, een meeslepend theater, thema-evenementen en ga zo maar door! De 500 beschikbare bordspellen beloven ook urenlang plezier met het hele gezin!

Battlekart

Karting-gaming!

Waarom niet met de kinderen naar BattleKart in Moeskroen gaan? Dit karting-gaming center biedt u de mogelijkheid om te rijden op een virtuele baan geprojecteerd op een enorm scherm op de grond. De twee pistes van 2000 m2 zorgen ervoor dat u geweldige sensaties ervaart. En aangezien we er zeker van zijn dat dit uw jonge en oudere tieners zal bekoren, zijn we er ook van overtuigd dat u het leuk zult vinden!

De zintuigen ontdekken…

En waarom zou u zich als gezin niet overgeven aan zintuiglijke ervaringen? In Walcourt organiseert ÔÔ Paradis des Sens leuke workshops om de zintuigen en parfums te ontdekken. U krijgt hier zelf de kans om uw eigen unieke eau de parfum te creëren en uw reukvermogen te testen. Een eerder ongewoon bezoek dat uw zintuigen volledig zal prikkelen. Dit is een zeer originele uitstap!

Zoektocht naar totems!

En als u liever samenkomt voor een leuke winterse wandeling, download dan zeker de Totemus-app. Hierop vindt u speurtochten en oriëntatiewandelingen om de 4 hoeken van Wallonië te ontdekken! Kinderen verstrikt in het oplossen van puzzels en op zoek naar aanwijzingen, zullen het hiermee echt niet erg vinden om een paar kilometers extra te lopen! De Leeuw van Waterloo, de kastelen van la Hulpe of Hélécine…: alleen al in Waals-Brabant worden 22 zoektochten voorgesteld!

Ontdek hier alle activiteiten die u met het gezin kan doen!