Zuid-Afrikaanse piloot laat zijn vliegtuig landen, ondanks een angstaanjagende aanwezigheid aan boord

Julie Docsterd,
23-04-2023
Een onwaarschijnlijk incident heeft zich voorgedaan in Zuid-Afrika: een piloot is erin geslaagd zijn vliegtuig te laten landen, ondanks de aanwezigheid van een giftige cobra die zich in zijn stoel genesteld had!

De piloot, Rudolf Erasmus, bleef koelbloedig en heeft zijn vliegtuig zonder problemen kunnen laten landen in Welkom, een luchthaven gelegen halverwege op zijn route. “Ik wil Rudolf feliciteren voor de moedige beslissingen die hij genomen heeft en de manier waarop hij een potentieel gevaarlijke situatie heeft behandeld”, verklaarde Poppy Khoza, directeur van de Zuid-Afrikaanse autoriteit voor burgerluchtvaart. “Hij is kalm gebleven in een gevaarlijke situatie en heeft zijn vliegtuig zonder gevaar voor zichzelf of de passagiers laten landen. Zo toont hij aan de hele wereld dat hij een eersteklas ambassadeur is voor veiligheid in de luchtvaart”, voegde hij daaraan toe.

In het begin dacht ik dat het mijn waterfles was… Maar daarna besefte ik dat het iets anders was en durfde ik niet te bewegen”, vertelde hij tegen News24. De autoriteiten hebben zijn moed en zijn capaciteiten om een gevaarlijke situatie onder ogen te komen, zonder het leven van zijn passagiers in gevaar te brengen, bejubeld. Cobra’s komen voor in het zuidoosten van Zuid-Afrika en worden beschouwd als erg giftig.