Authentieke Casamance-tour

Rondreis - Dakar, Senegal - Volgens het programma

Beschrijving

o De verscheidenheid aan landschappen
o Ontmoetingen, ontdekkingen en uitwisselingen
o Bezoeken aan historische bezienswaardigheden
o Wilde dieren

Gedetailleerd programma


DAG 1 : DAKAR - SALY
Aankomst in Dakar en welkom op de luchthaven door de vertegenwoordiger. Transfer naar Saly.
Diner en overnachting in het hotel.
DAG 2 : SALY - KAOLACK - TOUBACOUTA
Ontbijt. Vertrek voor het bezoek aan Kaolack, een aardnotenbekken in Senegal. Het is vooral een niet te missen kruispunt, het is ook een tussenstop buiten de toeristische route waar u tropische bodems kunt ontdekken die landbouwproductie mogelijk maken die bestaat uit droge granen en peulvruchten.
Stop onderweg om enkele dorpen en termietenheuvels te bezoeken.
Lunch en dan vervolg je je weg naar Toubacouta, een klein dorpje genesteld in een wilde omgeving. Gastvrije lokale bevolking en een paar koloniale huizen: welkom in Toubacouta...
Aankomst en check-in aan het einde van de dag in het hotel voor een bezoek aan de beroemde Bird Resting Room. Een klein eiland van groen dat alle vogels verwelkomt die elke avond tot zonsondergang de mangrove bezoeken. Een moment waarop alles stopt: aanschouw en luister naar de honderden vogels, variërend van ijsvogels tot pelikanen, zilverreigers, meeuwen en steltlopers die vechten voor hun plek om te overnachten.
Keer terug naar het hotel. Diner en overnachting.
DAG 3 : TOUBACOUTA - BANJUL - ZIGUINCHOR
Vertrek vroeg in de ochtend, na het ontbijt naar Banjul - Gambiaanse hoofdstad.
Douaneformaliteiten met Visa ter plaatse te betalen voor ongeveer 35 euro* en vervolgens doorgang naar de veerboot.
Aangekomen in Ziguinchor luncht u onderweg en komt u halverwege de middag aan in het hotel.
Diner en overnachting.

DAG 4 : ZIGUINCHOR - BRIN - ZIGUINCHOR
Na het ontbijt vertrek je naar Brin. Brin ligt begraven onder een dicht bos en is de thuisbasis van een katholiek seminarie. U kunt een bezoek brengen aan de kleuterschool en vervolgens aan de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Lichtmis, gebouwd in 1927. Het is een van de meest imposante gebouwen die zijn geërfd van de Ottomaanse bezetting.
Keer terug naar Ziguinchor, een koloniale stad met oude lome handelsposten aan de oevers van de rivier. Luchtige straten en, in de atmosfeer, herinneringen die lijken op te duiken uit een verleden dat altijd op de achtergrond aanwezig is... Ontdek de markt van St-Maur des Fossés. Klanten komen uit de hele stad naar de lakenverkopers, de schoenverkopers en de kleermaker, om nog maar te zwijgen van de voedselhandelaren. Ziguinchor is verbroederd met St-Maur des Fossés in de Val de Marne en zou zijn naam ontlenen aan de taal van de lange en trieste geschiedenis van de slavenhandel.
Lunch in de stad.
Keer terug naar het hotel voor een ontspannende middag bij het zwembad.
Diner en overnachting.

DAG 5 : ZIGUINCHOR - KAAP SKIRRING - ZIGUINCHOR
Na het ontbijt vertrek je voor een bezoek aan de impluviumhutten in Niambalang. Kom meer te weten over het type behuizing van de Diola's, gemaakt van cirkelvormige modder, gebouwd rond een loopbrug die een centrale watergreppel afbakent. Deze laatste wordt gevoed door een opening waardoor water het gebouw kan binnendringen. Tijdens uw bezoek kunt u de "bekin" zien, het altaar van de Manes van de Voorouders en doorgaan voor het bezoek aan de legendarische hutten in het koninkrijk Oussouye. De koning van Oussouye is altijd in het rood gekleed en draagt een strobezem in zijn hand, een sceptersymbool van zijn macht. Het zorgt voor sociale cohesie, respect voor tradities en beslecht conflicten. Zijn rol is essentieel omdat hij ervoor zorgt dat mensen voedsel hebben door rijstvelden te laten cultiveren door de dorpelingen.
Je stopt en ontmoet dan de Women Oyster Harvesters. Het is inderdaad een van de belangrijkste activiteiten die door vrouwen worden uitgevoerd.
Ga verder naar Cap Skirring, dat zeker de mooiste stranden van Senegal heeft. Het is een aangenaam gebied waar de bezigheden gericht zijn op visserij of wateractiviteiten.
U luncht in het dorpshotel La Paillote, gevolgd door een luie middag op een van de mooiste witte zandstranden.
Keer terug naar Ziguinchor in de late namiddag.
Diner en overnachting.

DAG 6 : ZIGUINCHOR - BANJUL - TOUBACOUTA
Vroeg ontbijt als vroeg vertrek naar Banjul, gevolgd door een bezoek aan de markt en het handwerkdorp Banjul. Ontdek verschillende kleine winkeltjes met verschillende authentieke ambachten.
Lunch in de Gambiaanse hoofdstad gevolgd door de Passage du Bac.
Je komt aan in Toubacouta.
Diner, folkloristische show en avond.
DAG 7 - Banjul - Saly
Na het ontbijt vertrekt u naar Foundiougne. Een rustig dorp gelegen aan de andere kant van de Sinus dat verleidt met zijn zachte manier van leven. Ontdek een uitzonderlijke natuurlijke omgeving in combinatie met een strategische ligging die het tot een toonaangevende haven maakte tijdens het koloniale tijdperk. Het is nu de hoofdstad van de roze garnalen. Het passeren van de veerboot.
Bezoek en lunch in Fatick. Hier kunt u een oriëntatietour door de stad maken, die herinnert aan de koloniale aanwezigheid met zijn verschillende bezienswaardigheden en monumenten die als historische monumenten zijn geclassificeerd.
Aankomst in Ndangane, een vissersdorp waar u zeker boomstamkano's zult zien terugkeren uit de bolong of uit de zee.
Diner en overnachting.
DAG 8 : NDANGANE - DAKAR - GOREE / FRANKRIJK
Ontbijt heel vroeg en dan vroeg in de ochtend vertrek in de richting van Dakar.
Optioneel: Bandia Nature Reserve.
U kunt genieten van een optionele excursie naar Bandia, een natuurreservaat dat 3.500 hectare savanne beslaat en wordt doorkruist door 50 km aan paden. De site is in de eerste plaats een paradijs voor vogels, maar u kunt er ook buffels, antilopen, struisvogels en zelfs een prachtige kudde giraffen observeren.
Ga verder naar het eiland Gorée, geplant in het azuurblauw van de Atlantische Oceaan op een steenworp afstand van Dakar. Het is een vertederend klein eiland waarvan de oude huizen die bloeien met bougainvillea zijn verzameld rond een zanderige baai die baadt in helder water.
U kunt ook een bezoek brengen aan het Huis van de Slaven, gebouwd rond 1780 en waarvan wordt gezegd dat het de laatste "slaaf" tot nu toe in Gorée was.
Keer terug naar Dakar, snelle oriëntatietour door de stad Dakar voor de transfer naar de luchthaven volgens vluchtschema's.
Vlucht naar Frankrijk.
***EINDE VAN ONZE DIENSTEN***

Goed om te weten


Het verloop van onze tochten wordt ter indicatie gegeven. Onze programma's kunnen worden gewijzigd als gevolg van vereisten buiten onze controle, zoals vluchtrotaties, marktdagen, wegomstandigheden, klimaat, enz. De geleverde diensten zullen echter worden gerespecteerd, behalve in geval van overmacht.

Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen en tot 40 personen per tour.

Accommodatie


- Saly: Hacienda 3* of Flamboyants 3* NL (of vergelijkbaar)
- Kaolack: Keur Saloum 3* NL (of vergelijkbaar)
- Zinguinchor: Hotel Kadiandoumagne 3* NL (of vergelijkbaar)
- Toubacouta: Keur Saloum 3* NL (of vergelijkbaar)
- Ndangane: Pelikaan 3* NL (of vergelijkbaar)
Accommodatie voor de gehele route in de hotels die in het programma zijn vermeld of, in geval van onbeschikbaarheid, in gelijkwaardige hotels.
NL: Categorie volgens lokale normen.

Vluchtinformatie


Vluchtschema's zijn indicatief en kunnen worden gewijzigd door de luchtvaartmaatschappij of luchthavenautoriteiten. Ze worden pas bevestigd na ontvangst van de dagvaarding van de luchthaven (ongeveer een week voor vertrek).

Vertrek vanuit provinciesteden wordt op voorhand voorzien. De levertijden en wijze van levering worden aan u bevestigd na ontvangst van uw reisdocumenten. De continuïteit van uw reis naar uw eindbestemming wordt rechtstreeks door de luchtvaartmaatschappij verzekerd, zelfs in geval van verstoringen op de heen- of terugreis.

Deze prijs is inclusief


- Retourvluchten naar uw bestemming
-Transfers
- De tour in een bus met airconditioning
- De hulp van een Engelssprekende gids voor de duur van het programma
- Accommodatie volgens het programma
- Volpension (exclusief drankjes) tijdens de tour vanaf het diner op de 1e dag tot het ontbijt op de laatste dag
- Bezoeken aan bezienswaardigheden en monumenten volgens de gedetailleerde routebeschrijving

Deze prijs is exclusief


- Fooien voor gidsen en chauffeurs
- Drankjes bij de maaltijden
- Optionele excursies
- Persoonlijke uitgaven
-Verzekering
- VISA-kosten voor overtocht vanuit Gambia (ongeveer 20eur/pers)
- Alles wat niet in de prijs wordt vermeld, is inclusief

Vertrekdatum en prijzen

Vertrek Vertrek op Prijs dagen / nachten Boek
Geen tariefperiode gevonden...

Adres van uw pand

1571€ / personne
Vertrek op 07-10-2024