Ontdek Senegal van Dakar tot Dakar

Rondreis - Dakar, Senegal - Volgens het programma

Beschrijving

Als we aan Senegal denken, denken we aan de kilometerslange gouden stranden, het warme en zonnige klimaat, de vrouwen gekleed in kleurrijke was en natuurlijk de glimlach en het gevoel van welkom van de mensen. Met deze reis bieden wij u een ontdekking van landschappen die voortdurend voorbijkomen en geleidelijk de grote contrasten van deze Senegalese landen onthullen, die toch niet erg uitgestrekt zijn. Wandelingen in de duinen van de verbazingwekkende woestijn, ornithologische safari's in het Djoudj-park en op de eilanden van de Saloum-delta zijn van jou. We laten ons vertellen over de pagina's van de koloniale geschiedenis op het eiland Gorée en in Saint-Louis du Sénégal, twee zeer mooie steden die door UNESCO zijn geklasseerd. Maar uiteindelijk is de essentie van deze ontdekkingsreis om u in staat te stellen de Senegalezen prachtige momenten van het leven te ontmoeten, te ontdekken en uit te wisselen.

Hoogtepunten


 • Culturele tours in St. Louis van Senegal, Dakar en Gorée
 • Kanotochten op de eilanden van de Siné Saloum-delta
 • Een vogelsafari in het Djoudj Park
 • Wandelingen in de woestijnduinen met een ongewone nacht in een Sahara-tent
 • Ontspannen op de beroemde stranden van Saly Portudal
 • Traditionele vergaderingen en lunches in de dorpen van de Sahel voor een onderdompeling zo dicht mogelijk bij het dagelijkse leven van de Senegalezen

Programma


DAG 1 - VAN DAKAR NAAR LAC ROSE
Niaga.
Roze meer.
Ontvangst en assistentie bij aankomst op Blaise Diagne International Airport. Vertrek naar het beroemde Roze Meer. Diner op eigen gelegenheid. Nacht.
Hotel: Chez Salim **
DAG 2 - DAKAR EN HET EILAND GORÉE
Dakar.
Eiland Gorée.
Vertrek naar Dakar om het eiland Gorée te bereiken, een herdenkingsplaats die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een wandeling door dit voormalige bastion van de slavenhandel, een eiland met vervaagde kleuren, beschilderde houten balkons, kleine zandstraatjes die allemaal naar de zee leiden, straalt een betoverende charme uit. Bezoek het House of Slaves en lunch voordat je terugkeert naar Dakar voor een grote oriëntatietour door de hoofdstad. Diner en overnachting in Lac Rose.
Hotel: Chez Salim **
DAG 3 - LAC ROSE - ST LOUIS EN LANGUE DE BARBARIE
St. Lodewijk.
Lac Rose, Kayar, Saint Louis, Langue de Barbarie Nationaal Park.
Rijd rond het Roze Meer voordat je plaatsneemt aan boord van een 4x4-vrachtwagen om de grote kust van Senegal op te gaan en de grote vissershaven van Kayar te ontdekken. Lunch aan zee en aankomst in Saint-Louis du Sénégal, de "parel van het noorden" geclassificeerd door UNESCO. Installatie op de Langue de Barbarie. Diner en overnachting.
Hotel: Cap Saint-Louis **
DAG 4 - DJOUDJ PARK & ST LOUIS VAN SENEGAL
St. Lodewijk.
Djoudj Nationaal Vogelpark.
Ochtendboottocht in het derde ornithologische reservaat ter wereld, het Djoudj National Bird Park. Dit formidabele natuurreservaat, geklasseerd door UNESCO, verwelkomt in de winter miljoenen trekvogels. Keer terug naar St. Louis en lunch met de lokale bevolking om ons nationale gerecht, Thiébou Dieune, te ontdekken, dat nu op de lijst van immaterieel erfgoed van UNESCO staat. Het is dan per paardenkoets dat u de stad, haar koloniale architectuur, haar verschillende wijken zult ontdekken. Diner en overnachting.
Hotel: Cap Saint-Louis **
DAG 5 - BEZOEK AAN EEN DORP IN DE SAHEL EN OVERNACHTING IN DE WOESTIJN
N'guelakh.
Vertrek naar het dorp N'Guelakh voor een prachtige ervaring van onderdompeling in het dagelijkse leven van een dorp in de Sahel dat heeft besloten de leiding te nemen over de ontwikkeling ervan. Bezoek aan de ecologische boerderij, de moestuinen en weef- en verfateliers, scholen en gezondheidsposten. Traditionele lunch in het dorp. Je bereikt dan majestueuze landschappen die op sommige plaatsen doen denken aan de Sahara-woestijn en zijn onmetelijkheid. Wandel tussen duinen en oceaan. Diner en overnachting in een Sahara tent.
Hotel: Woestijnkamp *
DAG 6 - VAN DE WOESTIJN NAAR DE STRANDEN VAN SALY
Saly.
Deze ochtend gaat u naar de badplaats Saly-Portudal voor een korte vakantie aan zee. Installatie aan zee. Lunch en daarna een middag van ontspanning. Diner en overnachting in het hotel.
Hotel: Royal Saly ***
DAG 7 - JOAL FADIOUTH EN DE SINÉ SALOUM-EILANDEN
Joal Fadiouth.
Saloum Delta.
Het is aan
Joal-Fadiouth, geboren als Leopold Sedar Senghor, de eerste president van Senegal. We steken een houten brug over om het pittoreske eiland Fadiouth te bereiken, gebouwd op een berg van schelpen. Ga verder naar Ndangane om aan boord van een traditionele gemotoriseerde kano te vertrekken om de eilanden van het natuurpark Siné Saloum Delta te ontdekken. Bezoek het eilanddorp Mar Lodj, barbecuelunch op No Stress Island, wandel in de mangrove en zwem voordat je getuige bent van de terugkeer van de vissers uit Djiffer. Diner en overnachting in het hotel in Saly.
Hotel: Royal Saly ***
DAG 8 - SALY - VERTREK
Saly.
Ochtend en lunch op eigen gelegenheid. U kunt van deze laatste dag profiteren om uit te rusten aan zee. Transfer naar de luchthaven volgens vluchtschema.
*** EINDE VAN ONZE DIENSTVERLENING ***

Goed om te weten


Het verloop van onze tochten wordt ter indicatie gegeven. Dit programma kan worden gewijzigd als gevolg van weersomstandigheden of andere overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

De lijst met hotels is niet uitputtend, er kunnen vergelijkbare hotels worden aangeboden.

Gegarandeerd vertrek vanaf: 02 personen
Maximale groepscapaciteit: 15 personen

Vluchtinformatie


Vluchtschema's zijn indicatief en kunnen worden gewijzigd door de luchtvaartmaatschappij of luchthavenautoriteiten.
De vluchtschema's worden bevestigd: voor de heenvlucht, na ontvangst van de luchthavenoproep, voor de terugvlucht direct ter plaatse door onze vertegenwoordiger op de bestemming.
Naast onze vertrekken vanuit Parijs bieden wij verblijven vanuit de provincies (per trein of vliegtuig). De levertijden en wijze van levering worden aan u bevestigd na ontvangst van uw reisdocumenten.
De continuïteit van uw reis naar uw eindbestemming wordt rechtstreeks door de luchtvaartmaatschappij verzekerd, zelfs in geval van verstoringen op de heen- of terugreis.

Deze prijs is inclusief


 • Luchtvervoer
 • Accommodatie zoals aangegeven in het programma
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Een voertuig beschikbaar met chauffeur en Engelssprekende gids
 • Ingangen van het park
 • Bezoeken en excursies gepland in het programma
 • Bagageafhandeling

Deze prijs is exclusief


 • Enkele maaltijden
 • Drankjes tijdens de maaltijden
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering

Vertrekdatum en prijzen

Vertrek Vertrek op Prijs dagen / nachten Boek
Geen tariefperiode gevonden...

Adres van uw pand

2586€ / personne
Vertrek op 26-10-2024