2 campings om van te smullen in de Franse ‘Baie d’Authie’

Julie Docsterd,
20-05-2024
De Franse ‘Baie d’Authie’, die onontdekt en dus ongerept is, wordt ook wel ‘het kleine broertje van de Baie de Somme’ genoemd. De perfecte bestemming om je vakantie door te brengen aan de kust.
campings tourterelles et mollière
© campings tourterelles et mollière

De Baie d’Authie, het ‘kleine broertje’ van de Baie de Somme en erkend als ‘Grand Site de France‘, is knusser dan zijn grote broer. Van Berck-sur-Mer in Pas-de-Calais tot Fort-Mahon in de Somme leeft deze zeemonding, één van de laatste in Europa die zo goed bewaard is gebleven, op het ritme van de getijden. Je vindt er een grote diversiteit aan landschappen over niet minder dan 2.100 hectare! Je kan de wilde strook tussen het stroomgebied en de duinen te voet, te paard of op de fiets te verkennen om het adembenemende 360° panorama in je op te nemen, versterkt door landschappen die doen denken aan het uiteinde van de wereld, als een origineel paradijs. Zeedieren en -planten leven en floreren hier in alle vrijheid. Als je houdt van weidse landschappen, zal je versteld staan van de diversiteit van het natuurlijke landschap in deze prachtige regio!

Gegarandeerd herbronnen

In de zilte weilanden die tijdens springtij door de zee worden bedekt, vind je een zoutminnende flora die door schapen wordt gegeten. In de zomer zijn diezelfde weides dan weer getooid in zeelelies en veranderen ze in groenblauwe velden met zeekraal, zeeasters en varkensoor. Een ongerepte omgeving waar trekvogels komen uitrusten en zich voeden. De baai wordt ook afgebakend door een groot duin vol zeegras en duindoorn, overgeleverd aan de wind. Verderop in de riviermonding kan je elke dag bij eb zeehonden spotten op de zandbanken die de zee heeft blootgelegd. Een ideale wandeling om te beleven met de kinderen!

Waar logeren?

Om deze prachtige regio te ontdekken, hebben we twee campings geselecteerd: La Mollière en Les tourterelles. Deze twee ‘dorpen’, met een oppervlakte van respectievelijk 7 en 6 hectare groot, liggen op amper een paar minuten rijden van Berck-sur-Mer. De badplaats Pas-de-Calais zijn makkelijk in ongeveer twintig minuten met de fiets te bereiken vanaf beide campings. Ze bieden ook directe toegang tot de vele wandelpaden die je de natuur laten ontdekken of je meenemen naar Le Touquet, Montreuil-sur-Mer, Fort-Mahon-Plage of de Baie de Somme. Op die manier geniet je optimaal van de prachtige zandstranden in de regio!

Deze twee gezellige campings pakken uit met een verwarmd zwembad, een bar met snacks, cocktails en milkshakes, animatie voor kinderen en volwassenen, sportevenementen (waaronder petanque-toernooien en aquafunlessen), elke week verschillende thema-avonden, petanquebanen en een privévijver die rechtstreeks toegankelijk is vanaf de camping en waarin gevist kan worden. Camping La Mollière verwelkomt ook ruiters met hun paarden, dankzij de aanwezigheid van boxen en paddocks. Camping Les Tourterelles ligt midden in de moerassen en biedt een wilde, groene omgeving waar tientallen ooievaars hun intrek hebben genomen.
Op beide campings heerst een familiale sfeer en het personeel doet er alles aan om het iedereen naar zijn zin te maken, met activiteiten voor groot en klein. De kwaliteit van de stacaravans en andere accommodatie op camping Les Tourterelles en de paviljoens op La Mollière zullen zelfs de meest veeleisende gasten weten te behagen, met een niveau van properheid en comfort dat ervoor zorgt dat elke bezoeker een ontspannen tijd beleeft en optimaal kan herbronnen!

Om je verblijf online te boeken: camping Les Tourterelles en camping La Mollière