4 afgelegen bestemmingen die een bezoekje waard zijn

Kevin Stickens,
02-09-2021
Ga je graag op reis, maar wil je het jezelf niet al te makkelijk maken? Dan hebben wij wel enkele suggesties voor je.
Vacancesweb.be

Wij selecteerden 4 landen/bestemmingen waar je niet zonder slag of stoot komt, die misschien net iets minder evident, maar daarom des te leuker zijn. Plekjes waar de kans groot is dat je de enige toerist bent en je het rijk voor jou alleen hebt.

Perth – Australië

Perth mag dan wel 2 miljoen inwoners tellen, toch is het de ruimte die je er het meest overvalt. Het is zowat de meest geïsoleerde stad ter wereld, op maar liefst 4.000 km van één van de belangrijkste en meest gekende steden Sydney. Strand, bushes en eindeloze wegen met schitterende vergezichten liggen er op je te wachten. Perth is al meermaals verkozen tot meest leefbare stad ter wereld. Terecht! 

Niet te missen 
Kings Garden en de Botanic Garden zijn twee van de mooiste stadsparken ter wereld. Die moet je simpelweg een bezoekje brengen. 
Je vliegt rechtstreeks naar Perth.
Vacancesweb.be

Svalbard Archipelago – Noorwegen

Ijsbergen, gletsjers en wilde dieren die over de ijsvlakte struinen, hier beleef je het allemaal. Trek er te voet of met een Zodiac op uit om ijsberen en zeehonden te spotten en de natuur in al zijn glorie te ervaren. In dit afgelegen gebied ben je voor een groot stuk op jezelf aangewezen, maar een beetje avontuur schrikt je toch niet af?

Niet te missen 
Oog in oog staan met ijsberen, rendieren, walrussen en nog veel meer uitzonderlijke dieren, dat wil je toch niet missen?
Vlieg naar Oslo om vervolgens koers te zetten richting Tromsø. Vanuit deze stad vlieg je vervolgens op Longyearbyen.
Vacancesweb.be

Madagascar

Ok, volledig onbekend is deze bestemming misschien niet, maar afgelegen is het wel. De biodiversiteit is er enorm en we garanderen je een verbluffend verblijf. Exotische dieren, eindeloze jungles en een super vriendelijke bevolking, het zijn maar enkele troeven. Dit eiland is werkelijk uniek en staat garant voor een once-in-a-lifetime experience.

Niet te missen

Maki’s kijken. Het zijn de supersterren van het eiland. De diersoort is bedreigd en maar liefst 90% van de nog overgebleven populatie vind je op dit eiland.

Je vliegt op Antananarivo.

Vacancesweb.be

Urumqi – China

China mag zich dan wel aan het ontbolsteren zijn als toeristische bestemming, Urumqi blijft tot op heden nog relatief onbekend. Nochtans ontpopt deze stad langs de mythische zijderoute zich tot een commerciële hub, waar het leuk toeven is. Deze stad staat alvast bekend als de stad die het verst van een kustlijn ligt ter wereld. Met 2.500 km spant deze opkomende stad de kroon. 

Niet te missen 
Overnacht zeker eens in een traditionele joert in de Tian Shan Mountains, een unieke belevenis. 
Het makkelijkste geraak je er via Beijing, om vervolgens een binnenlandse vlucht te nemen. Ook een treinrit van 33 uur behoort tot de mogelijkheden.
Vacancesweb.be