Les Sables d’Olonne, elk seizoen is de moeite waard aan de Atlantische kust

Florence Brigode,
08-04-2024
De jachthaven, Port Olona, is internationaal bekend: mensen komen massaal kijken naar de races die hier voor de kust plaatsvinden. Het is geweldig spannend om getuige te zijn van de start van de Vendée Globe of de Golden Globe Race, die beroemde soloraces rond de wereld.
Sables d'Olonne
Antoine Martineau

HET niet te missen evenement voor atleten!

In Les Sables d’Olonne is elke dag een avontuur. Dit jaar volgen de grote internationale evenementen elkaar op. De New York-Vendée Les Sables, de 10e editie van de Vendée Globe en de passage van de Olympische vlam zijn allemaal goede redenen om te vieren. Zeilen, dragers van dromen en emoties, allemaal op de golven van de Atlantische Oceaan…

Sables d'Olonne
Antoine Martineau

Heb je zeebenen?

Les Sables d’Olonne heeft ook zijn wereldkampioenen golfskiën en suppen  : Mathieu Babarit en Caroline Angibaud. Maar je hoeft geen professional te zijn om de geneugten van de golven te leren kennen: de wateractiviteiten in de baai nodigen  ook liefhebbers uit  om zich in het water  te wagen.

Sables d'Olonne
Antoine Martineau

Ver van de kust…

Les Sables d’Olonne is niet alleen op de oceaan gericht. Ook in het binnenland is het leven goed! Er is niets leuker dan  een fietstocht of een wandeling te maken over de  kleine paden. De paden die het bos, de moerassen en de wilde kusten doorkruisen zijn hier ongelooflijk mooi!

Sables d'Olonne
Antoine Martineau

Eco-verantwoordelijkheid en respect voor erfgoed

De bescherming van natuurgebieden en essentieel erfgoed is nu een prioriteit en veel acties gaan in die richting: zachte mobiliteit, ontwikkeling van groene ruimten, enz. Het huwelijk van blauw en groen en de harmonie van natuur en menselijke ontwikkeling is hier een feit.

Onze favorieten!

Er is zoveel te zien. De Arundel-toren, de architectuur aan zee op de Remblai, de pittoreske wijken zoals La Chaume… Droom even weg en ontdek de wijnen van het Domaine Viticole St Nicolas en de gerechten van de chef-kok van het restaurant l’Abissiou (1 ster). Of de creaties van de wereldkampioen chocolade, Vincent Vallée, en de creaties van de meesterborduurster Carole Magne…

Vaar met ons mee doorheen van een van de mooiste baaien ter wereld… en laat je meeslepen!  Je zult er geen spijt van krijgen!

Vaar met ons mee doorheen een van de mooiste baaien ter wereld, in slechts één klik:

www.lessablesdolonne-tourisme.com