4 Afrikaanse eilanden waar het heerlijk toeven is

Kevin Stickens,
27-04-2023
Afrika wordt vaak geassocieerd met uitgestrekte landen en eindeloze savannes, maar weinig mensen weten dat dit continent ook verborgen pareltjes van adembenemende schoonheid herbergt. In dit artikel nemen we je mee op ontdekkingstocht naar de mooiste eilanden van Afrika.
Vacancesweb.be

Wij lichten er alvast 4 topeilanden uit. Bovendien zijn ze ook een stuk makkelijker te bereiken dan vroeger, dus waarom eens niet proberen?

Rubondo – Tanzania

Wie Tanzania en Lake Victoria zegt, zegt giraffen, olifanten en nog heel wat andere wilde diersoorten. Rubondo is een eilandje in het meer, waar je kennismaakt met kolonies chimpansees en nog heel wat andere dieren. De ideale uitvalsbasis voor iedereen die gek is van natuur en er op een verantwoorde manier mee in contact wil komen.

Vacancesweb.be

Principe – Sao Tomé en Principe

De mooiste stranden van Afrika, die vind je hier. Het vergt wat moeite om hier te geraken, maar dat verklaart waarschijnlijk ook het gebrek aan massatoerisme. Althans, toch nog even, want er komen meer en meer hotels die op de welgestelde toeristen mikken. Van een resort met tenten tot nieuwe luxehotels, je kiest maar.

Vacancesweb.be

Likoma – Malawi

Het kristalheldere water van Lake Malawi doet bij sommige vast wel een belletje rinkelen, maar wist je dat er ook een eiland ligt in dit prachtige meer? De meeste logementen stellen er niet veel voor, maar in Kaya Mawa heb je toch wel wat comfort. Houd je van duiken, kajakken en bewonderen van wilde dieren, dan voel je je hier vast snel thuis.

Vacancesweb.be

Mogundula – Mozambique

Dit eiland op de Quirimbas archipel lijkt wel het einde van de wereld, maar hoort bij Mozambique. De Portugezen hebben dit eiland ooit veroverd en dat merk je nog duidelijk in de architectuur die bewaard is gebleven. Ondertussen heeft ook het toerisme er voet aan wal gezet en zijn er enkele prachtige villa’s, die de perfecte uitvalsbasis vormen voor heel wat snorkelpret boven de koraalriffen.

Vacancesweb.be