4 Belgische festivals die je dit jaar niet mag missen

Julie Docsterd,
07-03-2024
Of het nu in Vlaanderen, Brussel of Wallonië is, België is een land van festivals en evenementen van allerlei aard. Deze mag je dit jaar absoluut niet missen!

1. Tomorrowland

TOMORROWLAND
Michal Soukup

Van 19 tot 29 juli van dit jaar vindt het bekendste elektronische muziekfestival van Europa plaats, dat bijdraagt aan de internationale popscene van ons land. Elk jaar verwelkomt dit kleurrijke festival in Boom, gelegen tussen Brussel en Antwerpen, de beste DJ’s en internationale artiesten. Het festival baadt in een magische en bovennatuurlijke sfeer.

2. Rock Werchter

rock werchter
pixabay

Naast Tomorrowland is Rock Werchter een voortrekker. Dit festival, dat oorspronkelijk rock en blues in de schijnwerpers zette, werd immers opgericht in 1975 met als eerste affiche Big Bill, Kandahar en The Bintangs. De editie van 2024 vindt plaats van 4 tot 7 juli op het Festivalpark in Werchter, nabij Rotselaar. Avril Lavigne, The Beaches en Foo Fighters staan dit jaar op het programma.

3. Brussels Animation Film Festival

Een verandering van sfeer met een duik in de bioscopen van de hoofdstad! Het animatiefestival is opgestart in 1982 en staat ook bekend als het Festival Anima. Het staat in het teken van korte animatiefilms, met retrospectives en een reeks eerbetonen aan gasten uit de sector. Er zijn ook workshops en conferenties voor jonge professionals. Dit unieke festival vindt plaats van 23 februari tot 3 maart 2024.

4. De reconstructie van de Slag bij Waterloo

waterloo
WBT - Didier Brancart

Van de rode loper aan de bioscoopzalen naar de modder van de velden in Waals-Brabant! Dit jaar, op 22 en 23 juni, wordt daar een van de beroemdste veldslagen uit de geschiedenis nagespeeld. Maar dat is niet alles, want de organisatoren van het evenement bieden ook humoristische scènes aan aan de voet van de heuvel, lessen in het hanteren van wapens uit de 19de eeuw en een demonstratie van verzorging van gewonden, vergezeld van een tentoonstelling van chirurgische instrumenten uit die tijd.