5 dingen om te zien in Kopenhagen

Julie Docsterd,
26-02-2023
Kopenhagen is een stad vol verrassingen. Als je een reis naar daar plant, vergeet dan zeker de volgende 5 hotspots niet:
Nick Karvounis

1. Nationaal Museum van Denemarken

Het Nationaal Museum van Denemarken is een van de oudste musea ter wereld en beschikt over kunst- en antiekcollecties van uit de middeleeuwen tot vandaag. Je kan er het werk van bekende artiesten, zoals Rembrandt, Rubens en van Gogh bewonderen.

2. Tivoli

Tivoli is het grootste pretpark in Denemarken en telt meer dan 20 attracties. Je vindt er achtbanen, draaimolens en animaties voor alle leeftijden.

3. Rundetårn

De Rundetårn is een uitkijktoren die in de 17de eeuw gebouwd werd en die meer dan 36 meter hoog is. De toren wordt omringd door tuinen en biedt een adembenemend zicht over de stad.

4. Nyhavn

Deze erg levendige wijk in Kopenhagen staat vol kleurrijke huizen. Je vindt er restaurants, bars en cafés. Een must voor je avondjes uit!

5. Het Museum van Schone Kunsten van Kopenhagen

Het Museum van Schone Kunsten van Kopenhagen heeft kunstcollecties  uit de 16de en 17de eeuw tot vandaag. Je kan er werken van bekende artiesten, zoals Monet, Renoir en Matisse, bewonderen.

Rafa G Bonilla

Bonus :

Ook al lijkt ze wat klein, of zelfs teleurstellend, de kleine zeemeermin is uiteraard een verplicht nummertje. Dit bronzen standbeeld ligt in de haven van de Deense hoofdstad. Het is het symbool van de stad en een populaire toeristische attractie geworden.