Terug

5 ongewone activiteiten om Wallonië te herontdekken

Voel je een zomer in België aankomen? Maak van de gelegenheid gebruik om Wallonië te (her)ontdekken dankzij deze 5 ongewone activiteiten!

© Denis Closon

Natuurlijk raden we je, gezien de huidige gezondheidssituatie, aan om regelmatig de desbetreffende websites te checken om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de aanbevelingen.

 

De ‘aiguilles de Chaleux’

De 'aiguilles de Chaleux', een kalksteen rotsmassa, wordt beschouwd als één van de mooiste kliffen van België. De kleuren van de rotsen variëren van grijs tot zwart, en de prachtige rotsmassa is geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. Het is de perfecte klimmuur voor klimmers die deze klif willen overwinnen, op voorwaarde dat ze niet in de buurt komen van het gedeelte dat "La Chandelle" heet en waar klimmen verboden is. Je kan je ook laten verleiden tot de afdaling van de Lesse met een kajak.


Voor de minder sportieve zielen is er Celles, een prachtig Waals dorpje. Het is een kleine oase van rust met een beekje, waar je kan wandelen door de straatjes, tussen de stenen huizen en rond het kasteel van Vêves.

Plus d'infos

© Denis Closon

 

De vallei van de Ourthe

Afspraak in Hotton voor een activiteit in de natuur dankzij de RIVEO, waar je alle facetten van het natuurlijk erfgoed van de Ourthevallei ontdekt. Tijdens een dag vol ontspanning en goed humeur leer je alle geheimen kennen van het vissen. Je kan kiezen tussen een sessie voor beginners voor voor gevorderden, afhankelijk van je ervaring. RIVEO biedt allerlei vistechnieken die je kan uitproberen nadat je hebt geleerd hoe ze werken: vliegvissen, vissen met aas, karpervissen...

Dompel je volledig onder en ga op een Fishin'trips weekend. Zo je zal meer tijd hebben om de finesses van het gebeuren te ontdekken. Ontdek de biodiversiteit van de rivier, naast het vissen. Je kan ook proberen te vissen op rivierkreeft of forel, een wandeling of fietstocht maken, of een "catch and cook" teambuilding organiseren. Eet wat je vangt en leer hoe je het moet klaarmaken, een ongewone maar zeer deugddoende activiteit!

Meer info

© D. Crickillion

 

Pearl Balloon

Als je geen hoogtevrees hebt, ga dan voor een nieuwe ervaring en stijg op in een heteluchtballon boven Wallonië. Je kan ervoor kiezen om op te stijgen vanuit Luik, Namen of Waals-Brabant en te genieten van een weergaloos uitzicht over de streek. Het is een mix van landschappen zo ver het oog reikt, charmante dorpjes gereduceerd tot kleine gekleurde vlekjes en een gevoel van vrijheid dat je helemaal overwelmt. De vlucht duurt tussen de 3 en 4 uur en de ballon heeft een maximale capaciteit van 12 personen, met een minimum van 4 personen.

Dankzij deze vlucht bezoek je Wallonië niet enkel vanuit een ongewoon perspectief, je behaalt er ook je luchtdiploma mee en geniet van een glas champagne in de lucht. Je kan beslissen om dit moment te delen met familie of vrienden voor een verjaardag, een huwelijk of een andere gebeurtenis naar keuze. Een kans die je niet mag missen: deze activiteit zal nog lang in je geheugen gegrift staan!

Meer info

 

Bike parks

Sportieve liefhebbers van mountainbiken komen in Wallonië zeker aan hun trekken. De eerste bike park vind je bij de 'Ferme Libert' in Malmedy. Een voormalige skipiste in de Hoge Venen, omgebouwd tot mountainbiketerrein. Het park strekt zich uit over en terrein met een hoogteverschil van 110 m en pistes van 600 tot 800 m lengte: er is vanalles te doen...

Op het terrein zijn er downhill tracks, een four-cross parcours, een cross-country parcours... Je kan ter plaatse verschillende soorten fietsen huren en je uitleven op eigen houtje of met een gids. Je kan ook genieten van het restaurant en overnachtingsmogelijkheden ter plaatse. Elk weekend geopend, mits goed weer en als het aantal bezoekers niet te groot is.

In het hart van het gebied van de meren van Eau d'Heure, op "La ferme de Badon", werd in 2016 een bike park geopend. Midden in de natuur vind je op deze site mountainbikeparcours en free rides... Daarnaast kan je ook mountainbikes of elektrische fietsen huren en genieten van lange wandelingen rond de meren, op de bospaden en genieten van een culinaire pauze na de inspanning.

Tot slot is er het het MTB park Volmesberg in Sankt Vith. Het is voor iedereen toegankelijk en biedt 3 verschillende parcours met 3 moeilijkheidsgraden, zodat alle mountainbikers er hun gading vinden. Je treft er vooral geoefende sporters, en je kan ervoor kiezen om je te laten begeleiden door een gids die u het terrein zal laten ontdekken.

Meer info

 

De ezels van François

Bossière ontdekken door de ogen van een local, dat is wat François biedt. Op de rug van één van zijn twee ezels neemt François je mee op wandel door het dorp, waarbij hij je vertelt over de bijzonderheden van de natuur en de aanwezige dieren tijdens de wandeling . Een tocht in open lucht om Wallonië in alle eenvoud opnieuw te ontdekken, tijdens een gezellig moment samen.

Je kan verschillende opties kiezen om zo een aanbod samen te stellen dat jou het best past. Deze wandeling van een uur kan worden omgetoverd tot een ongewoon weekend van 3 dagen en 2 nachten. Je brengt de nacht door in een tipi-tent, midden in de natuur, waar je opnieuw de eenvoudige dingen leert appreciëren en kan genieten van de rust van de omgeving. Een stop bij 'La Ferme des Hirondelles', de zwaluwboerderij, is bij deze activiteit inbegrepen.

Je kan rond deze uitstap een evenement organiseren, zoals een verjaardagsfeestje of een stage op de Ferme des Hirondelles. De kinderen kunnen de boerderijdieren verzorgen, de natuur ontdekken, een korte rit op een ezel maken en tot slot een lekker hapje rond de tafel delen.Meer info