5 pretparken in Duitsland om van te smullen

Kevin Stickens,
02-09-2021
Vacancesweb.be

Nu de scholen van start zijn gegaan, is het weer tijd om na te denken wat de plannen voor de herfstvakantie gaan zijn. Wil je een vakantiebestemming dicht bij huis, met zowel natuur als pretparken, kastelen en avontuurlijke fietsroutes, dan is Duitsland wellicht het overwegen waard.

Het landschap in Duitsland is zeer divers te noemen. In het noorden vind je de kust, in het zuiden en oosten heb je de bergen en door het hele land zijn prachtige bossen te vinden. Ook vind je er veel schitterende “sprookjes” kastelen en prachtige steden. Daarnaast is er een groot aantal leuke en grote parken waarvan verschillende zelfs goed te doen zijn als daguitstap.

Van klein tot groot, en avontuurlijk tot feeëriek, hieronder zetten wij onze 5 favoriete pretparken in Duitsland op een rijtje die jouw kids vast zullen appreciëren. Huur een vakantiehuis, boek een hotel en combineer je citytrip of verblijf in de bossen met een daguitstap naar een pretpark. Kortom, een relaxte en tegelijkertijd avontuurlijke gezinsvakantie beleef je in Duitsland!

Märchenwald

Vlakbij München zit Ferienwelt Märchenwald, een feeëriek, sprookjesachtig themapark dat vooral bij baby’s, peuters en kleuters in de smaak zal vallen. Het park is 40.000 m² groot, maar doet ergens knus aan. Het is een belevingsparadijs waar kindjes bekende sprookjes kunnen ontdekken. Daarnaast zullen de carrousels, de oldtimerbaan en het glijbanenparadijs kinderhartjes sneller doen kloppen. Voor de allerkleinsten is er een babyspeelplaats, en er is zelfs een oudervrije zone: een huis volledig afgestemd op de behoeften van kinderen waar het voor papa’s en mama’s wel eens veel te krap kan worden …

Vacancesweb.be

ZOOM Erlebniswelt

Op nog geen 3 uurtjes rijden van Brussel ligt ZOOM Erlebniswelt in Gelsenkirchen. Deze dierentuin is in korte tijd omgetoverd van een ouderwetse dierentuin tot een futuristische belevenis voor het hele gezin. Het park kent 3 themagebieden: Afrika, Alaska en Azië waar kinderen en hun ouders de prachtige dieren van de verschillende continenten kunnen bewonderen. Daarnaast kan je verschillende avonturen beleven: van goudmijnen tot watervallen en tempelruïnes. ZOOM Erlebniswelt staat vooral bekend om het Alaska Ice Adventure, waarin je een spectaculair avontuur op een ijsschots op de Noordelijke IJszee doormaakt.

Vacancesweb.be

Legoland Duitsland

Niet alleen in Denemarken vind je een themapark van Lego, in Duitsland zijn er zelfs drie! In Oberhausen en Berlijn vind je de Lego Discovery Centers. Daarnaast is in Günzburg Legoland Duitsland gevestigd, op 7 uur rijden van Brussel. Is jouw kindje Lego-fan? Dan is vooral het laatstgenoemde pretpark de moeite waard om te gaan bezoeken. Dit park is opgedeeld in 8 themagebieden met ruim 40 grote attracties waaronder 3 achtbanen en 6 waterattracties. Van Lego Star Wars tot Ninjago, alles is in stijl van de bekende blokjes opgebouwd en kinderen kunnen er met hun favoriete Lego personage op de foto gaan.

Vacancesweb.be

Moviepark Germany

De naam zegt het al, dit pretpark staat in het teken van film en avontuur. In elk van de 40 grote attracties en shows is een filmthema terug te vinden. Ook aan de kleine(re) kinderen is gedacht, er is een apart themagebied waar de figuren van Warner Brothers rondlopen, denk aan Spongebob Squarepants, Dora, Ice Age en The Ninja Turtles. Voor zowel waaghalzen, avonturiers als filmliefhebbers is Moviepark Germany zeker aan te raden.

Vacancesweb.be

Het Europa-park

Het grootste pretpark van Duitsland is Europa-park welke bijna anderhalf keer zo groot is als Disneyland Parijs. Dit meermaals bekroonde pretpark heeft voor zowel volwassenen als kinderen veel te bieden. Europa-park neemt je mee door Europa en laat je zien wat voor moois de landen van ons continent te bieden hebben. Het park is prachtig gethematiseerd en heeft enkele unieke attracties, van avontuurlijk tot historisch. Europa-park ligt iets verder weg en daarom misschien iets minder bekend bij Belgische en Nederlandse bezoekers, maar zeker een bezoekje waard.

Vacancesweb.be