5 romantische bestemmingen om Valentijn door te brengen

Julie Docsterd,
06-02-2024
Of je er nu van houdt of het haat, Valentijn laat maar weinig mensen onberoerd. Maar elk jaar stellen we ons dezelfde vraag: wat doen we, wat geven we, waar brengen we de nacht door? Dit zijn 5 suggesties voor romantische bestemmingen vlakbij.
restaurant
adobe

In het zuiden van ons land vind je heel wat uitzonderlijke plekjes die de moeite waard zijn om te ontdekken, ook bij Valentijn. Je kan een moment van samenzijn met je geliefde combineren met een onvergetelijke ervaring in alle uithoeken van Wallonië. Of het nu voor Valentijn is of gewoonweg voor een romantisch uitje doorheen het jaar, deze regio biedt een schat aan ideeën voor een geslaagde romantische vakantie. Het bewijs leveren we hier met deze vijf ideeën voor een romantische escapade.

MANOIR DE LEBIOLES

Een wellness-weekend

Waarom trakteer je jezelf en je geliefde niet op een ontspannende vakantie in één van de mooiste spa’s en thermen van het land? Bovendien is het vaak mogelijk om het plezier van deze ervaring nog te verlengen door ter plaatse te overnachten. Veel hotels en gîtes  beschikken over een wellnessruimte, compleet met behandelingen en massages. Een ‘cocooningmoment’ om samen met je partner te beleven, één dat zeker deugd zal doen! Als je zin hebt in deze ervaring, raden we je de ‘Manoir de Lébioles‘ aan, vlakbij Spa, dat over één van de beste wellnesscentra van Wallonië beschikt.

Een tête-à-tête aan tafel

Wallonië is gastvrij en gul, ook op je bord! De rijkdom van de ‘terroir’, de creativiteit en knowhow van de ambachtelijke producenten en de gastvrijheid zijn allemaal troeven om te ontdekken tijdens een romantisch uitje. Een gastronomisch diner kan de sleutel tot het geluk zijn. Onder de vele Waalse restaurants die de mogelijkheid bieden om ter plaatse te overnachten, kozen we voor het met twee Michelin-sterren bekroonde restaurant ‘L’air du temps‘ in Eghezée, waar chef Sang Hoon Degeimbre je verwelkomt in een groene omgeving.

Mons

Hotel | Dolce by Wyndham La Hulpe Brussels | La Hulpe
Hotel Dolce La Hulpe Brussels

Op zoek naar een romantisch bezoekidee?

En waarom niet van de gelegenheid gebruik maken om je liefde te betuigen in de schaduw van een prachtig kasteel, of om samen met je partner een wandeling te maken door de paden van een bosrijke tuin? Er is geen tekort aan plekken om een duik te nemen in een sprookjesachtige sfeer! Als je op zoek bent naar de perfecte plek om de liefde te vieren, raden we je het ‘Château de La Hulpe‘ en zijn sublieme streekdomein aan, waar je het museum van de ‘Fondation Folon‘ vindt. De wandelpaden op het terrein van het kasteel leiden je door de prachtige beboste heuvels die bezaaid zijn met vijvers. Niet ver daar vandaan kan je overnachten in het luxueuze hotel Hotel Dolce.

Chateau de Mirwart
Château de Mirwart LOIK EYERS

Prendre l’air, tout simplement

Enfin, pourquoi ne pas opter pour un bol d’air le long de l’un des nombreux sentiers bucoliques que compte la Wallonie ? Vous pourrez vous évader au cœur de paysages enchanteurs, accompagné de celui ou celle qui compte le plus à vous yeux. Vous pouvez par exemple tenter l’expérience d’une promenade dans la forêt de Saint-Hubert, et plus spécifiquement dans le petit village de Mirwart, l’un des plus beaux de Wallonie, qui vous accueille dans la sérénité et la splendeur des quelque 1.350 hectares de bois qui l’entoure. On y trouve aussi un magnifique château qui compte vingt suites et chambres ainsi qu’un restaurant gastronomique qui met les produits du terroir à l’honneur.

N’hésitez pas à consulter le site de Visit Wallonia pour dénicher d’autres idées à même de combler votre envie d’évasion en amoureux !