5 tips voor een reis off-the-beaten-path naar Thailand

Julie Docsterd,
04-10-2023
5 tips voor een reis off-the-beaten-path naar Thailand

Thailand is een populaire bestemming vanwege zijn paradijselijke stranden, gouden tempels en smakelijke keuken. Echter, om echt een unieke ervaring te beleven, is het essentieel om van de gebaande paden af te wijken, omdat toeristische plaatsen vaak overvol zijn.

1. Verken lokale dorpen

Dompel jezelf onder in de Thaise cultuur door lokale dorpen te bezoeken. Ver weg van de toeristische gebieden zul je een traditionele manier van leven ontdekken, vriendelijke bewoners ontmoeten en regionale gerechten proeven. De dorpen van Mae Hong Son en Isaan staan bekend om hun authenticiteit.

2.    Avontuur in nationale parken

Polina Kocheva

Thailand herbergt vele ongerepte nationale parken. Khao Sok en Erawan bieden adembenemende landschappen, junglewandelingen en ontmoetingen met de lokale fauna. Dit is de ideale gelegenheid om je onder te dompelen in de natuur en te ontsnappen aan de drukte van de steden.

3. Doe aan vrijwilligerswerk

Deelnemen aan een vrijwilligersproject is een uitstekende manier om bij te dragen aan de lokale gemeenschap en tegelijkertijd een verrijkende ervaring op te doen. Of het nu gaat om helpen op een school, deelnemen aan de bescherming van olifanten of ondersteunen van milieuprojecten, vrijwilligerswerk stelt je in staat om Thailand vanuit een ander perspectief te bekijken.

4. Ontdek de minder bekende eilanden

Marc Mintel

Als je droomt van witte zandstranden en kristalhelder water, verken dan minder bezochte eilanden zoals Koh Yao Noi. Minder toeristisch dan Phuket of Koh Phi Phi, bieden deze eilanden rust, natuurlijke schoonheid en authentieke ontmoetingen.

5. Proef streetfood

Streets of food

De Thaise keuken geniet wereldwijde faam, maar om de meest authentieke smaken te proeven, ga je naar de straatstalletjes. In Bangkok is de Yaowarat-markt een must-visit om lokale specialiteiten te proeven en een authentieke culinaire ervaring te beleven.