5 tips waardoor je aan de massa ontsnapt op de luchthaven

Kevin Stickens,
02-09-2021
Vacancesweb.be

Het is piekseizoen momenteel op de luchthaven. Dat dit soms voor lange wachtrijen, stress en gemiste vluchten zorgt hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Toch hebben we een aantal handige tips waardoor je aan de grootste drukte op de luchthaven ontsnapt.

Ga voor de status van frequent flyer

Vlieg je regelmatig met dezelfde maatschappij, wees dan maar zeker dat ze dit appreciëren. Door een elite vlieger te worden en net iets meer te betalen vallen er vaak heel wat voordelen uit de kast. Vaak mag je voorbijsteken bij het inchecken, het boarden en ga zo maar door. Soms helpt simpelweg bijbetalen ook om van bepaalde privileges te genieten. First Class passagiers krijgen vaak dezelfde voordelen.

Check op voorhand online in

Tegenwoordig kun je haast bij elke luchtvaartmaatschappij vanuit je luie zetel inchecken. Op de luchthaven kan je de incheckbalie alvast overslaan en gelijk je bagage gaan droppen. Daar win je toch al snel een twintigtal minuutjes mee.

Vacancesweb.be

Sleep niet teveel bagage mee

Kan je het bij handbagage houden? Perfect! Lukt één zak/koffer voor de familie, misschien nog beter, als deze niet zoek raakt natuurlijk. Licht reizen doet je tijd winnen en bovendien is het risico op tijdsverlies door een grondige controle minder.

Kies voor een kleinere luchthaven

Op kleinere luchthavens is het vaak minder druk dan op de grotere. Bij kleinere luchthavens geraak je door het kleiner aantal vluchten meestal een stuks sneller langs de douane. De af te leggen afstanden zijn een stuk kleiner, waardoor alles vlotter loopt.

Vacancesweb.be

Vlieg op minder evidente uren

De makkelijkste manier om aan de drukte te ontsnappen? Vliegen op uren dat anderen dat niet doen. Bovendien zijn de tickets heel vroeg of heel laat op de dag vaak ook iets goedkoper. Op maandagen, dinsdagen en woensdagen blijkt het vaak minder druk op de luchthaven. Weet trouwens dat het eind augustus ook alweer een stuk kalmer wordt.

Vacancesweb.be