5 van de meest akelige toeristenattracties ter wereld

Kevin Stickens,
26-01-2023
Houden we niet allemaal van een beetje spanning als we op reis gaan?
Vacancesweb.be

Natuurlijk kan je languit op het strand gaan liggen, maar soms mag het toch net wat avontuurlijker, nee? Wij selecteerden alvast 5 activiteiten waarvan je hart een tel overslaat en de adrenaline van door je lijf giert. Vergeet zeker niet genoeg foto’s te nemen voor op je social media, want niet iedereen durft dit.

Van een roller coaster in Las Vegas

Las Vegas staat synoniem voor gokken, maar je kan er ook nog spannender activiteiten ondernemen. De Stratosphere X-Scream doet je met een rotvaart naar beneden zoeven en dat met zicht op de legendarische Strip. Of je daar van gaat kunnen genieten is nog maar de vraag. Probeer het ritje zeker ook eens als het donker is!

Vacancesweb.be

Raften op de Nijl in Oeganda

Je vindt niet alleen gorilla’s in Oeganda, je kan er ook raften. Hoewel je een helm op hebt en een reddingsvest je beschermt, blijft het kicken. In een klein rubberbootje een rivier af denderen, het doet iets met je. Veel sneller en steiler dan dit raftingtochtje bestaat niet. Hou je stevig vast en heb vertrouwen in een goede afloop.

Wandelen over ‘s werelds gevaarlijkste wandelpad in China

Met alle Chinezen, maar niet met den dezen. Deze Vlaamse uitdrukking past hier perfect. Dit wandelingetje langs de kliffen van Mount Huashan is niet voor bangerikken. Op een richeltje van amper enkele centimeters breed hang je tegen de rotswand op ongeveer 2.160 meter hoogte. Daar moeten we geen tekeningetje bij maken zeker? Een honderdtal mensen schijnen jaarlijks te sneuvelen en naar beneden te donderen. Maar dat schrikt jou natuurlijk niet af!

Vacancesweb.be

Met de mountainbike van de gevaarlijkste weg ter wereld in Bolivia

Op twee wielen stort je je met ware doodsverachting naar beneden. The North Yungas Road in Bolivia staat niet voor niets bekend als ‘The Death Road’. Er ligt maar liefst 64 km aan weg voor je klaar en de vergezichten zijn verbluffend. Je vertrekt vanop 4.700 meter hoogte, doorkruist de jungle, overwint rotsen en rivieren en komt ongetwijfeld compleet uitgeput een stuk lager aan. Een kleine stip: houd je stuur goed vast! Gelukkig zijn er tegenwoordig wel minder bussen en vrachtwagens op de weg.

Vacancesweb.be

Duiken met haaien in Zuid-Afrika

Trek je naar Kaapstad, dan moet je gewoonweg met een kooi onder water gaan en zwemmen met de grote witte haaien. Nu ja, zwemmen is misschien een groot woord, want in de kooi heb je niet echt veel bewegingsvrijheid. Neem je onderwatercamera, bedwing je angst en reken op je kooi en de stevigheid ervan. Angsthazen kunnen in plaats van haaientandjes te tellen, ook vanop de boot de haaien bekijken. Bijna hetzelfde, maar toch helemaal anders.

Vacancesweb.be