5x romantische weekendtips voor Valentijn

Kevin Stickens,
02-09-2021
Wil je jouw geliefde dit jaar verrassen op Valentijnsdag? Wat dacht je van een romantische weekendje weg in Europa?

Zo kan je volop genieten van elkaar in een romantische omgeving. In deze 5 prachtige steden in Europa kan je een weekend lang de liefde vieren. Vive l’amour!

Parijs – Frankrijk

Een lijstje met de meest romantische steden van Europa? Daarop mag Parijs uiteraard niet ontbreken! Parijs is nu eenmaal de stad der liefde, en voor een romantisch weekendje ben je hier helemaal op je plaats. Maak een romantische avondwandeling langs de Seine, en bezegel je liefde door een slotje te hangen aan de Pont l’Archevêché of Pont des Arts, om vervolgens het sleuteltje in de Seine te gooien. Romantischer kan haast niet!

Praag – Tsjechië

Het Parijs van het Oosten, dat is Praag. Maak een wandeling met je geliefde door kronkelende straatjes, over de prachtige Karelsbrug tot aan de Sint-Nicolaaskerk. Bezoek De Praagse Burcht en de bijbehorende tuinen die romantiek uitademen. Volgens de legende bezegel je in Praag je liefde voor eeuwig met een kus op het standbeeld van dichter Karel Hynek Macha. Praag hoeft absoluut niet onder te doen voor Parijs en is dus zeker de moeite waard om te bezoeken met je geliefde voor Valentijn!

Lissabon – Portugal

Misschien denk je niet zo snel aan Lissabon voor een romantisch weekendje weg. Toch is de Portugese hoofdstad een aanrader om heen te gaan met Valentijn. Door het aangename klimaat is het in februari al zeer aangenaam om Lissabon te bezoeken. Bovendien kan je er heerlijk slenteren in de sfeervolle wijken van de stad zoals Alfama, Alto en Bairro. Hier proef en ervaar je de sfeer van Lissabon op zijn best. Neem je geliefde mee op restaurant voor een fado diner, romantischer kan Valentijn niet zijn!

Venetië – Italië

Venetië vormt een ideaal decor voor een weekendje romantiek en liefde. Maak een gondeltocht met je lief door de kanalen, dwaal samen door de nauwe straatjes van Venetië en ontdek de prachtige paleizen en sfeervolle pleinen. In Venetië zal het je aan niets ontbreken om een romantisch weekend te beleven. Een avond naar de beroemde opera La Fenice maakt een Valentijnsweekend naar Venetië helemaal compleet.

Rome – Italië

Waar de Romeinen hun geliefde mee naartoe nemen op Valentijn? Het Terrazza del Pincio waar straatmuzikanten koppels verwelkomen met romantische muziek en ze kunnen genieten van de prachtige zonsondergang over Rome. Maar uiteraard heeft Rome nog meer te bieden. Wat dacht je van het beroemde Colosseum, de Trevifontein of de Spaanse Trappen? Neerploffen met je geliefde op een van de vele terrasjes met een cappuccino of een heerlijke Italiaanse gelato maakt een romantisch weekend in Rome compleet!