6 tips om voor weinig geld te reizen

Apolline Garente,
23-05-2022
Reizen kost altijd geld, maar met deze tips kan je besparen op het budget voor je volgende reis.
Jeremy Banks

1. Reis naar de juiste plek

Sommige landen zullen je meer kosten dan anderen. Voordat je je bestemming kiest, moet je dus je huiswerk doen. Kies landen waar de levenskost lager is dan in je eigen land. Er zijn er veel, en sommigen zijn toegankelijker dan anderen door hun gunstige ligging. Een lijst van landen waar je goedkoop kan reizen, vind je hier. In elk land zijn sommige gebieden veel toeristischer dan anderen. Vermijd die! Zo kom je buiten de platgetreden paden, ontdek je onbekende en authentieke plekken en geef je veel minder uit. Als je toch de toeristische plekken wil bezoeken, verblijf dan buiten de steden, waar je meer ontspannen bent en de prijzen veel betaalbaarder zijn. Zoek tenslotte de juiste periode om te gaan, buiten het seizoen! Vermijd de toeristische drukte en ga buiten de schoolvakanties en de periodes met de grootste toeristentrafiek. Natuurlijk zullen ouders van schoolgaande kinderen deze laatste tip moeilijk kunnen volgen…

2. Eet lokaal

Elk land heeft zijn eigen specialiteiten en niet alle voedingsmiddelen worden overal verbouwd! Om te vermijden dat je meer moet betalen voor import, eet je best lokale producten. Ze zijn niet alleen verser maar je ontdekt ook nieuwe smaken en gerechten! Je kan ze krijgen in supermarkten, maar ook op markten of in foodtrucks, eetstandjes op straat die meestal heel betaalbaar zijn!

James Sutton

3. Reis in groep

Dit is een goed moment om met vrienden een reis te organiseren en met een leuke groep mensen nieuwe oorden te ontdekken! Door in groep te reizen, bespaar je aanzienlijk op de kosten, vooral voor accommodatie, eten en, als je met de auto reist, transport. Je kan alle kosten delen, waardoor je geld bespaart en meer kan uitgeven aan activiteiten of wat dan ook!

Cynthia Magana

4. Doe vrijwilligerswerk

Er zijn heel wat organisaties die je de mogelijkheid bieden te reizen terwijl je mensen in nood helpt. Velen van hen bieden accommodatie en maaltijden in ruil voor je hulp. Wees echter voorzichtig met de organisaties waarmee je in zee gaat en met hun eigenlijke engagement, want sommigen komen  de lokale bevolking niet echt ten goede.

5. Accommodatie

Je weet het misschien niet, maar als je op reis gaat, kan je gratis (of bijna gratis) accommodatie vinden! Kijk rond op het internet en je zult zeker locals vinden die je graag gratis of bijna gratis ontvangen. Het kan wat ingewikkelder zijn als je met je gezin reist, maar als je alleen of als koppel reist, is het een goede optie om mensen te leren kennen en de kost van je reis te beperken!

6. Vervoer

Overweeg om het openbaar vervoer te gebruiken. De kosten zullen veel lager zijn dan wanneer je een auto huurt. Liften is een oplossing, maar het is veel minder betrouwbaar. Als je vliegt, overweeg dan de drukste luchthavens te mijden, probeer naar nabijgelegen steden te vliegen.

Matteo Maretto