Terug

8 tips om minder te betalen voor je vliegticket

02/05/2022

Een vliegticket… Soms is dat de zwaarste kost van je reis, zeker wanneer je naar de andere kant van de wereld trekt! Wil je er geen nier voor verkopen? Dan vind je hier enkele tips die je zullen helpen om de prijs van je vliegticket te drukken.

Eduardo Velazco

1. Andere opofferingen doen

Om goedkope vliegtickets te kopen, moet je enkele opofferingen kunnen doen, bijvoorbeeld wat het aantal overstappen betreft. Niemand wil uren doorbrengen op de luchthaven, maar als je via een tussenstop tot honderden euro’s kan besparen, zou je dan gemotiveerder zijn?

2. De perfecte dag voor de aankoop van je ticket vinden

Het vraagt wat, niet al te ingewikkeld, telwerk, maar je kan een goede deal doen als je exact 54 dagen voor vertrek je ticket aankoopt. Waarom? Dat is een goede vraag, maar volgens de studie van een website die 3 miljoen prijzen vergeleken zou hebben, werkt het en is het de moeite van het proberen waard!

3. Reserveer op rustige uren

Door de week worden er minder reserveringen gedaan dan in het weekend. Het beste moment om je vliegticket te kopen is dinsdag of donderdag in de namiddag. Wie moedig genoeg is, kan ook zijn wekker om 3 uur ’s nachts zetten, want vliegtickets zijn minder duur tussen middernacht en zes uur ’s morgens. We vragen ons af waarom, meestal slapen mensen op dat uur!

4. Incognito zoeken

Tegenwoordig kunnen IP-adressen gemakkelijk gevolgd worden, dus als je tien keer per dag zoekt naar een vlucht van Brussel naar Tokio, valt dat snel op. Denk eraan te zoeken in een incognitoscherm, zodat er geen spoor te vinden is en de prijzen niet na vijf opzoekingen stijgen! Vergeet niet om ook goede vluchtvergelijkers, zoals Skyscanner, te gebruiken.

5. Kortingen opstrijken

Je kan je abonneren op de nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen om de beste deals te ontvangen. Het is inderdaad zo dat je, naast berichten over interessante bestemmingen, heel wat minder interessante berichten zal ontvangen. Maar wie weet val je wel op dé mail die voor jou interessant is! Denk anders ook aan Black Friday, want nee, dat is niet enkel voor kledij!

6. Een risico nemen

Ben je niet bijgelovig, weet dan dat de prijzen voor vluchten altijd dalen op, bijvoorbeeld, vrijdag de 13de of op 11 september. Luchtvaartmaatschappijen doen heel voorzichtig met bijgeloof. Je zal merken dat in verschillende vliegtuigen geen rij 13 bestaat.

7. Reserveer tijdens een vakantie

Wanneer een luchtvaartmaatschappij een verjaardag viert, is het vaak de klant die een cadeau otvangt! Op die datum kan je heel wat goede zaakjes vinden op het internet, maar onthou de datum goed! Het komt maar één keer per jaar voor.

8. Twee tickets kopen

Dit geldt niet voor het hele jaar, maar voor Valentijn! Koop je twee tickets op 14 februari, dan geniet je van korting. Heb je geen date, geen probleem, je kan de persoon met wie je weg wil vrij kiezen, zoals een familielid of je beste vriend(in). Keuze te over!