Halong Bay: 5 verbazingwekkende feiten over dit Vietnamese pareltje!

Julie Docsterd,
23-02-2024
Halong Bay is waarschijnlijk de bekendste natuurlijke site van Vietnam. Een wonderbaarlijk natuurfenomeen waar geschiedenis en mythologie hand in hand gaan!
HALONG
MARINA LOBATO

1. De draken die over de baai waken

Rond Halong Bay, wat ‘baai van de duikende draak’ betekent, hangt een sfeer van legendes. Volgens de Vietnamese mythologie werden de eilanden in de baai gevormd door een hemelse draak die door de goden werd gestuurd om de Vietnamezen te helpen om indringers te verjagen. Volgens een andere legende was het de staart van de draak die dit landschap vorm gaf om de zee tot rust te brengen… Toen de draak in het water dook, zou hij met zijn bewegingen de baai hebben gevormd en duizenden kalkstenen eilandjes hebben achtergelaten.

HALONG
Gary Cacciatore

2. De verborgen grotten

Tussen de duizenden eilandjes liggen talloze verborgen grotten met historische schatten en mystieke rotsformaties. Hang Sung Sot Cave, of de ‘grot van de verrassing’, is vooral beroemd om zijn indrukwekkende stalactieten en stalagmieten, die mythische wezens en oude verhalen oproepen.

HALONG
pixabay

3. Het unieke ecosysteem

Halong Bay herbergt een rijk ecosysteem met inheemse soorten, zowel onder water als op de eilandjes. De mangroves, koraalriffen en tropische regenwouden huisvesten een uitzonderlijke biodiversiteit, met onder andere zeldzame dier- en plantensoorten, waardoor de baai een indrukwekkend natuurlijk laboratorium is voor ecologen.

HALONG
pixabay

4. De drijvende dorpen: een traditie die al generaties lang meegaat

De drijvende dorpen van Halong Bay, zoals Cua Van en Vung Vieng, bieden een uniek inzicht in het traditionele leven op zee. De inwoners van deze gemeenschappen leven van de visvangst en aquacultuur en houden zo een levenswijze in stand die al generaties lang meegaat, in harmonie met de natuur.

HALONG
Ammie Ngo Vcu

5. In films

De adembenemende schoonheid van Halong Bay werd gebruikt als decor voor talloze internationale films, waardoor het een ster van de cinema op zich geworden is. Denk  bijvoorbeeld aan films als ‘Kong: Skull Island‘ (2017), ‘Indochine‘ (1992) en ‘James Bond: Tomorrow Never Dies‘ (1997).

De duizend-en-één gezichten van Cambodja van zuid naar noord - 12D / 9N

Khanh Hoa

Rondreis

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Vietnam & Cambodja Combo Tour - Hanoi naar Siem Reap

Hanoi

Rondreis

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Vietnam en Cambodja Must-See Tours - Beperkt tot 19 personen

Hanoi

Rondreis

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Essentiële Vietnam-tour met kust - Hanoi naar Ho Chi Minh-stad

Ho Chi Minh

Rondreis

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Mekong Delta fietstocht - Ho Chi Minhstad naar Ho Chi Minhstad

Ho Chi Minh

Rondreis

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Tour door de betoverende landschappen van Sapa - Hanoi naar Hanoi

Hanoi

Rondreis

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten